דיכאון לידה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

11/01/2012 | 09:12 | מאת: אמא לא מאושרת

אני שלושה חודשים אחרי לידה כשלושה שבועות אחרי הופיעו לי כל מיני סימנים שמעידים על דיכאון תחושת עצב בכל שעות היום תחושת ריקנות חוסר תאבון חרדות דברים שענינו אותי בעבר כבר לא מענינים אותי. לא יכולתי לטפל בתינוק אז ההייתי אצל ההורים שלי ההייתי בשיחה אצל פסיכולוג והוא אמר שזה דיכאון אחרי לידה ונתן לי ציפרלס 10 מ,ג וקלונקס רק לימים הראשונים לפני שהציפרלקס משפיע לאחר שבועיים התחלתי להרגיש יותר טוב ואז לא ההייתי עיקבית עם התרופא ההייתי לוקחת מתי שההייתי זוכרת והיום אני שוב בירידה התחלתי להרגיש בידיוק כמו בהתחלה מה עליי לעשות פשוט נמאס לי להרגיש כחה .כל הזמן עוברת לי המחשבה שמה אני אצטרך לשתות את הכדורים כל חיי אשמח אם תעני לי כמה זמן אני אצטרך לשתות את הכדורים ומה המינון המדוייק תודה

שלום רב, אני מצטערת לשמוע על הקשיים שאת חווה מאז הלידה. אני שמחה לשמוע שהתרופות הטיבו עמך וממליצה לך להמשיך את פגישות המעקב עם הפסכיאטר. הוא יוכל לתת לך מידע לגבי המינון המדויק ולגבי התקופה המומלצת. לרוב מדובר על חצי שנה-שנה ללא סמפטומים אבל עלייך להיוועץ עם פסכיאטר, אני פסיכולוגית ולא רושמת תרופות. במקביל את יכולה לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי וללמוד כיצד לשלוט במצבי הרוח. טיפול מוצלח יכול להחליף טיפול תרופתי. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה