חמישה חודשיים אחרי לידה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

07/08/2020 | 09:38 | מאת: מורן

היי אמא טרייה לתינוקת ראשונה , עברתי הפלה בהריון הראשון ונכנסתי להריון בחששות מרובות שליוו אותי כל ההריון לצערי גם היו הצדקות גילו לה מום בלב ומוזאיקה טרנר בעזרת השם תצטרך לעבור ניתוח בגיל שנה כשהיא נולדה הקרדיולוג ביקש ממני לעקוב אחריה האכילה שלה הגדילה שלה וכך נדע שהלב מתקפד כראוי עד הניתוח ומאותו רגע פשוט הפכתי לאדם אובססיבי הכל סביב האוכל שתאכל רק שתאכל אני אתן לה רק לא הניתוח , אני כבר לא יוצאת כשלפני הייתי אדם מאד חברתי , אני בוכה בכל ערב . פיתחתי לילדה הפרעות אכילה והרגלי אכילה רעים שאני יודעת שאני אשמה בהם . אני מיואשת ובעיקר עצובה מאד יש לי ילדה מדהימה ובכל מי שרואה אותה מבחין כמה שקטה וטובה היא היא כבר מתהפכת לכל הצדדים היא כמעט ויושבת היא זוחלת בסיבובים אבל היא חווה את אמא שלה העצובה . וכל כך קשה לי . קשה לי לשחרר אותה קשה לי לתת אותה למישהו אחר שישמור עליה אני לא סומכת על אף אחד אני מרגישה שנעצרו לי החיים ואני פשוט משכנעת את עצמי כל פעם מחדש אחרי שזה יעבור ואחרי שזה יעבור וזה עובר ואני שוקעת יותר אני מחכה בכל בוקר שיגמר כבר היום . לעולם לא חשבתי שלא יהיה אכפת לי מאיך שאני נראת רזיתי מאד הרבה יותר ממה שהייתי לפני ההריון אני שוקלת 47. בכל פעם שמציעים לי לצאת אני יושבת וחושבת על אלף תירוצים למה אני לא יכולה לצאת . ובסוף אני רואה שהן נהנות ויושבת לבכות להלחם בעצמי זאת המלחמה הכי קשה שנלחמתי ובאמת שנלחמתי בחיים שלי . האם אני צריכה תרופות ? קץ

הי מורן, אני כל כך מצטערת לשמוע על הסבל שלך. נראה שבתך מתפתחת מצוין ואת נשארת עם הפחדים והדיכאון. הרופא הטיל עלייך אחריות גדולה אבל אולי הוא לא התכוון לכך? כדאי אולי לשאול אותו למה התכוון ואיך התכוון שתעשי זאת. האובססיה שלך לאוכל קשורה לתחושת האחריות הגדולה ולכן חשוב להבין למה הוא התכוון ואם את לא מגזימה. אני בהחלט חושבת שיכול לעזור לך לקחת טיפול תרופתי לחרדה ודיכאון. זה יעזור לך לצאת מהמצב הרגשי שנקלעת אליו, להתמודד טוב יותר עם המציאות שלך ולהנות מהילדה המקסימה שלך. אני מציעה לך גם ללכת לטיפול פסיכולוגי משולב בהדרכת הורים שיעזור לך להתמודד טוב יותר עם החרדות. אשמח לעזור אם תרצי. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל 03-5405503 www.drsharon.co.il

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה