דיכאון לאחר הלידה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

20/08/2011 | 21:40 | מאת: אייל

אישתי אובחנה על ידי הרופאה הפרטית שלה והתבקשה לקחת כדורים נגד דיכאון cipralex וטיפול פסיכולוגי,את הכדורים לא סיימה והפסיקה באמצע,ולטיפול לא הלכה,פיתאום החליטה שאינה יכולה לתפקד בבית ואינה מסוגלת לגרום לי להיות מאושר,ואפילו עזבה את הבית עם 2 ילדינו.כל זאת אחרי תקופה שבה היא מתנהגת מוזר ואין לה סבלנות לבית ולי ולצערי גם לילדים.כל הסימנים של דיכאון לאחר הלידה הופיעו אצלה,כשאני מנסה לדבר איתה היא ממש אומרת שהיא אוהבת אותי אבל לא מסוגלת לעשות אותי מאושר ולא מצליחה להיות כאישה רגילה בבית.כרגע היא נמצאת אצל הוריה,לדעתה אין לה בעיה.מה עלי לעשות,איך לגרום לה לטפל בבעיה? תודה

שלום רב, ערך עצמי נמוך ורגשות אשמה הם סמפטומים מוכרים של דיכאון. ייתכן שאלו מביאים את אשתך לתחושה שהיא אינה מסוגלת לעשותך מאושר. אם אכן זו הסיבה להתבטאויות שלה, כדאי שתתמוך בה כמה שניתן ותיתן לה לחוש רצויה ואהובה על אף מצבה הירוד. היכולת שלך לשכנע אותה לטפל בעצמה תלויה באיכות הקשר שלכם ולכן תמיכה רגשית ועזרה קונקרטית בשלב זה חשובה מאוד. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה