חרדות ופחדים .............

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

27/06/2020 | 17:56 | מאת: עדי

היי דר אני סובלת מחרדות ופחדים כבר מעל שנה שמישהו פגע או יפגע בי. ירדים אותי ויאנוס. פוחדת שהזרע לא יהיה מבעלי. שאגדל תינוק בבטן לא של בעלי. שיצא תינוק שהוא כהה עור או לא דומה לבעלי. כרגע בטיפולי פוריות של השריית ביוץ ויחסים. פוחדת שיפרצו לנו לבית אפילו שאנחנו גרים בקומה 7 . למרות שאני יודעת אין שום בסיס לפחד שלי לפריצה או חדירה לבית.יודעת את זה במודע, אבל החרדות מחרפנות אותי. פוחדת שאם נקלטתי כל ההיריון יהיה בפחדים וחרדות. פוחדת שהחרדות יפגעו בעובר שלי. התחלתי טיפול אצל פסיכולוגית, טיפול בפסיכותרפיה. אני מאוד רוצה היריון מאוד רוצה להיות אמא אבל מפחדת שאסבול בהיריון. מה עליי לעשות כדי להפסיק את זה?

עדי שלום, ייתכן שאת סובלת מהפרעה טורדנית כפייתית. הטיפול המתאים הוא טיפול שנקרא טיפול קוגניטיבי התנהגותי והוא צריך להעשות על ידי פסיכולוגית קלינית/עובדת סוציאלית מומחיות בטיפול בהפרעה טורדנית כפייתית. ניתן לטפל בהפרעה זו. תוכלי לקרוא על ההפרעה בעמוד הבא: כל הכתוב רלוונטי גם לתקופת טיפולי פוריות ולא רק להריון ולידה. https://www.drsharon.co.il/הפרעה-טורדנית-כפייתית-בהריון-ואחרי-לי/ בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה