אשמה בעקבות דיכאון אחרי לידה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

30/06/2019 | 22:57 | מאת: סיגלית

שלום לך, אני אם יחידנית לילדה בת ארבע ולתאומים בני שנתיים. לאחר הלידה היה לי דיכאון. אמנם תיפקדתי כרגיל וגם ישנתי ואכלתי כרגיל אך היו לי חרטות רבות וקושי להיקשר לאחד התינוקות. לא לקחתי תרופות אבל טופלתי אצל פסיכולוגית. האם עשיתי טעות שלא לקחתי תרופות? אני ככ חוששת שבני נפגע בגלל זה.אמנם יש לי קשר טוב היום, אך עדיין יותר קשה לי איתו מאשר עם האחרים. הוא בוכה המון ולפעמים אני חרדה שפגעתי בנפש שלו, בהתקשרות שלו ובהתפתחות שלו. אכן היה לו מעט עיכוב מוטורי והיום הוא ילד מקסים אך בוכה המון וכאמור האהבה שלי אליו אחרת. שונה. אולי חסרה את ההתפעלות הראשונית שיש לאם מתינוקה. אבל לצערי הוא כבר לא תינוק... האם יש עוד מה לעשות? האם עלי לקחת תרופות היום? יש לי עדיין חרטות לפעמים, ואני עדיין לא שמחה כמו אחרי הלידה הראשונה

שלום רב, נשמע שעברת שנתיים לא קלות עם קושי לגיטימי מהמצב הקיים, היותך חד הורית עם שלושה ילדים קטנים ובנוסף רגשות האשמה, הדיכאון והחרטה שהכבידו עוד יותר. בשלב זה חשוב מאוד לשים מאחורייך את כל מה שהיה להסתכל קדימה. המחשבות על מה היית יכולה לעשות אחרת רק פוגעות יותר ביכולתך האמהית. לא ניתן לדעת אם מצבך הרגשי פגע בילד או שמלכתחילה היה זה ילד יותר קשה ויותר בכיין ולכן היה לך קושי איתו. אני מציעה לחזור לפסיכולוגית ולשתף במחשבות שלך. בברכה, שרון בן רפאל

05/07/2019 | 09:38 | מאת: סיגלית

תודה רבה!

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה