דכאון לידה לאחר שנתיים??

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

26/03/2019 | 20:57 | מאת: נורית

היי , אני שנתיים וחצי לאחר לידה , אני סובלת מדיכאון להערכתי , בזמן האחרון אני מתחילה להזכר שהניצנים להרגשות שהיו לי היו לאחר לידת ביתי , הרגשה רעה ,רצון לפגוע בעצמי ובילדתי , כאלו אני חיה בבועה ולא מצליחה להתרכז בחיים סביבי כאלו אני מרחפת , האם יש כזו אופציה שש לי דכאון שלא פניתי לעזרה כי דחקתי ועכשיו הוא חוזר לי במולא העוצמה? ואם כן למי פונים באופן דחוף לא רוצה לעשות את אותה הטעות ולא לטפל בעצמי

שלום, אני מבינה שאת חושבת שהיה לך דיכאון אחרי לידה אבל באותו זמן לא ידעת שזאת הסיבה לתחושות הקשות. הדיכאון חלף (או שהיה קיים כל העת בעוצמה חלשה) ועכשיו חזר במלוא העוצמה. זה אפשרי והגיוני כמובן. דיכאון אחרי לידה הוא כמו כל דיכאון קליני אחר פרט לכך שלעיתים מעורבים בו גם שינויים הורמונליים. דיכאון קליני יכול לבוא וללכת במהלך החיים בשל טריגרים שונים. אני משערת שהיה טריגר מסויים שגרם לכך שהדיכאון יחזור במלוא עוצמתו עכשיו. אני מציעה לך לפנות לטיפול אצל פסיכולוגית קלינית שמומחית בטיפול בדיכאון. אם אינך רוצה טיפול פרטי, יש מרפאה לבריאות הנפש לאשה באיכילוב ומרפאת חווה בתל השומר. אני משערת שיוכלו לעזור לך שם. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל פסיכולוגית קלינית.

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה