דיכאון לאחר לידה......

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

26/06/2018 | 09:44 | מאת: גילה

היי..אני חודשיים אחרי הלידה השנייה שלי..בחודש האחרון אני מרגישה ממש רע ויש לי תחושות של ריקנות..אין חשק לעשות כלום..לפעמים גם יש לי מחשבות אובדניות. אני חושבת שזה בגלל ההורמונים אחרי הלידה ביחד עם הסביבה שלי שבכלל לא תומכת..התינוק שלי עם ריפלוקס ודורש טיפול ויחס יותר מתינוק רגיל.. יש לי עוד ילד בן שנתיים..אני מגדלת אותם לבד..אין לי בכלל עזרה מהמשפחה. בעלי מגיע הביתה בשעה 10 בלילה..בנוסף בעלי כל היום רב איתי על עינינים כספיים. אנחנו בחובות בגלל ערבויות שהוא חתם והוא כל הזמן אומר לי שאני חיה על חשבונו(אני תמיד עבדתי פשוט כרגע בחופשת לידה) גם המשפחה שלו מחממת אותו עליי והם רוצים שאני יעבוד מהבית בזמן שאני בחופשת לידה או יבקש כסף מההורים שלי שיעזרו לנו עם החובות..אני בקושי מתפקדת..אין לי מצב רוח לכלום . אני גם מרגישה שהגוף שלי חלש לפעמים אני מרגישה שאני עומדת להתעלף אז אני יושבת וזה עובר...לא יודעת כבר למי לפנות..לא מסוגלת כבר להתמודד עם החיים האלה..אני לא ישנה כמעט בכלל..לא אןכלת כמעט כלום..אני בקושי מסתדרת עם התינוק עם הריפלוקס ועוד צריכה לטפל בגדול, בעיניני הבית ועוד מוסיפים לי לחצים כלכליים מכל כיוון. בעלי גם דואג להגיד לי כמה אני נראית זוועה אחרי הלידה..בקיצור כרגע אני חושבת שאני במצב של דיכאון ולא רוצה שהמצב ישפיע על הילדים..למי אפשר לפנות?

שלום רב, אני מאוד מצטערת, לא יודעת איך פספסתי את ההודעה הזו. אני מקווה שדברים קצת השתפרו אבל נשמע שאת באמת זקוקה לעזרה. אם את באזור של איכילוב או תל השומר, בשני בתי החולים יש מרפאה לבריאות הנפש לאשה. תוכלי לקבל שם ליווי פסיכולוגי ואם יש צורך אז גם תרופתי כדי לעבור את התקופה הקשה הזו. הטיפול ניתן במימון קופות החולים עם טופס 17. אם את מאוד רחוקה מבתי החולים הללו כדאי לפנות קודם לרופא המשפחה או לאחות טיפת חלב ולבקש הפניה באזור שלך. בשל הקשיים המשפחתיים חשוב שתגיעי לטיפול פסיכולוגי ולא רק לטיפול תרופתי. בהצלחה, שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה