OCD אחרי לידה. רוצה כבר להחלים ממנו או לפחות למזער אותו כמה שניתן

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

16/07/2017 | 10:28 | מאת: רוצה לצאת מזה

אני סובלת מזה כבר מאז שביתי בת חצי שנה בערך. כיום כעבור חצי שנה אני כבר מבינה שהחשיפה שלה לחיידקים וליכלוכים לא גורמת לה לחלות או שיקרה לה משהו נורא אבל עדיין חייבת לקחת אותה ישר למקלחת כשאנחנו מגיעות הביתה. המחשבה שחיידקים של הריצפה ושל ילדים אחרים יגיעו פה לדברים קשה בשבילי. אני גם לא יכולה לגעת במקרר או בכל דבר שהגיע מהסופר או בכל דבר אחר בלי לשטוף ידיים לפני שאני נוגעת בכביסה נקיה או בילדה. כי מי יודע דרך איזה ידיים זה עבר . יוצא לי לשטוף ידיים הרבה ואני מרגישה שזה מנהל לי את החיים. קשה לי ליסוע באוטו או ללכת לקנות בגדים לי ולה. קשה לי לחשוב על למדוד בגדים שאחרים מדדו ולא עברו כביסה. קשה לגעת בכסף איך משתחררים מזה. פעם לא חשבתי בכלל על כל הדברים האלה וחייתי את חיי בחופשיות. אני מרגישה שאני לא נהנית יותר מהחיים ורק עסוקה במחשבה על חיידקים. אני הבנתי שעל העור שלנו יש חיידקים יותר מעל הריצפה או בכל מקום אחר, אז למה אני עדיין לא מסוגלת לשחרר את זה ?

שלום רב, אני מצטערת לשמוע שאת סובלת. ocd אחרי לידה לא עובר מעצמו, כדי למזער אותו צריך לטפל בו. לעיתים קרובות מגיעות אלי נשים עם ocd אחרי לידה לטיפול שנקרא חשיפה ומניעת תגובה שהוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי שמיועד לocd. ואם יש לך מוטיבציה לטפל בזה אפשר להגיע לתוצאות טובות. אם את מעדיפה לקחת תרופות, יש אפשרות לטפל גם בתרופות וזה יפחית את החרדה ויכול גם לעזור קצת, אבל רק הטיפול שהזכרתי קודם ילמד אותך איך להתייחס למחשבות ולטקסים האלו ואיך להפסיק אותם. שיהיה בהצלחה ואם תרצי לטפל אני כאן. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל 050-2234343

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה