מצב מוזר של אישתי לאחר לידה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

01/05/2017 | 11:18 | מאת: רונאל

יש לנו תינוק ראשון. בן קצת יותר משנה. הילד ישן לא רע. בעבר היו קצת קשיי סינוסים. עבר. אישתי מאוד עצבנית מכל דבר קטן ומבכי של התינוק וכל הזמן רוצה לישון. למרות שהיא ו בחצי משרה. היא נמצאת לדעתי יש בעיה, מעירה את הילד כל לילה ביוזמתה ב3 לפנות בוקר. אני ישן מאוד חזק אבל מתעורר שהתינוק כבר בוכה. היא אומרת שהוא התעורר לבד מקשיי נשימה. ואז מתחילה עם הרדמה ובזמן באחרון מכונת אינהלציה. בכמה מקרים אני התעוררתי והיא לא שמה לב וראיתי שהיא בעצמה מעירה את הילד ביוזמתה כל לילה. לא אמרתי לה שראיתי. לדעתי הילד היה ישן אם לא היתה מעירה אותו. היא לדעתי סובלת מבעיה שקשה להגדירה וזה במסגרת הטיפול בילד שכל הזמן מספרת על הקשיים שלו. אני מבין שנפלתי לתוך צרה לא? אני גם שוקל להתגרש כי נראה שאין דרך להסביר לה היא מתפרצת ומקללת. ולא ניתן להכניס מילה. ניסיתי לדבר בזמן החופשי שלנו. לא עוזר. יש לה דכאון סמוי? חרדה? ההורים שלה מצדיקים אותה. זה נראה שהיא במצב קשה. מה דעתך?

רונאל שלום, דיכאון אחרי לידה יכול לבוא לידי ביטוי בעצבנות, התפרצויות וגם בחרדה אבל כמובן שאין אפשרות לאבחן על סמך התיאור הזה. ישנם הורים (כן גם נשים וגם גברים) שבשל חרדה מעירים את התינוק כדי לוודא שהוא נושם. אם אתה חושש שהתינוק בסכנה חשוב כמובן שתשוחח עם רופא בדחיפות. אפשר לטפל די בקלות בקשיים רגשיים כגון חרדה ודיכאון אחרי לידה על ידי תרופות או בטיפול פסיכולוגי אבל אם אתם לא יכולים לדבר יהיה לך קשה לשכנע אותה לפנות לטיפול. יכול להיות שכדאי לך לפנות לפסיכולוגית לייעוץ איך להתמודד עם המצב, עם החלטה להתגרש תצטרך להתמודד כל החיים ועם המצב הקיים יכול להיות שתצטרך להתמודד רק זמן קצר עד שהוא ישתפר ואז תוכלו לחיות חיים ארוכים וטובים יחד. בכל מקרה כדאי לעבוד קודם כל על היחסים שלכם. כשמישהי נמצאת במצב רגשי קשה אחרי לידה היא צריכה לדעת שהיא סומכת על בן זוגה לספר לו מה היא מרגישה. היא צריכה להרגיש שאתה שם בשבילה. אם אתה אוהב אותה או לפחות אהבת אותה לפני שהתחילה להתנהג כך, כדאי לנסות לעזור לה. אם אתה מחליט לנסות, תגיע עם הרבה סבלנות ותשאל איך אתה יכול לעזור לה. תנסה להגיע מוקדם מהעבודה כמה שאתה יכול ולקחת חלק בטיפול בתינוק. אם הוא מתעורר בלילה תציע לה שאתה תישן לידו כמה לילות כדי להרגיל אותו לחזור לישון כשהוא מתעורר ואולי אף תפנו לייעוץ שינה בנושא זה. יכול להיות שכשתנסה לדבר איתה, היא תדחה אותך כמה פעמים ורק תצעק אבל יכול להיות גם שכשהיא תרגיש שבאמת אכפת לך ושאתה באמת רוצה לעזור אז אחרי כמה פעמים אולי היא תדבר ותגיד לך מה היא צריכה. בנתיים כדאי לנסות לעשות כמה שאתה יכול כדי לעזור בבית ועם התינוק, לנסות לא להאשים ולא לבקר אותה ולהתאזר בהמון סבלנות ואהבה. בהצלחה, ד"ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה