איבחון דיכאון אחרי לידה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

31/01/2017 | 15:04 | מאת: אמא

אני כותבת כאן די בחשש ...אני חודשיים בערך אחרי לידה ..לידה שלישית ואני מרגישה תחושות שלא חוויתי אחרי ההריונות הקודמים.. מידי פעם אני מרגישה כמו דאון כזה..מין תחושה של עצבות שמשתלטת עלי...ענן כזה ורצון לבכות ומין מועקה קשה שמלווה בדפיקות לב ומין תחושה של כאב בטן לא נעים כמו במצב של חרדה וממש מתלווה לזה תחושה ממשית של פחד..אני לא מצליחה לשים את האצבע באופן מדוייק מה בדיוק קורה לי או מה בדיוק מפריע לי ..והדמעות מתחילות לזלוג בלי שליטה..זה מלחיץ אותי ברמות..אני לא חווה את התחושות האלו כל יום כל היום אבל כשזה קורה ה מלחיץ אותי כל כך...ומפחיד אותי שאני נכנסת לאיזה שהוא סחרור חלילה..משהו שאני לא מצליחה לשלוט בו...זה מין מעגל כזה שהמחשבות מתרוצצות והפחד הוא שברגע שזה קורה הראש לי עף בלי שליטה למחשבות מאוד לא נעימות..והאם אני אצא מזה?? אני חוששת להתחיל טיפול כל שהוא שיהיה כולל טיפול בכדורים בגלל שמפחיד אותי המחשבה על ההשלכות של זה ,מצד שני אני גם כל כך לא מרגישה שחזרתי לעצמי ואני כל כך רוצה להיות שמחה עם הבנות שלי ובעלי..רוצה לחזור לשגרה רגילה..שוב אני רק מדגישה שזה לא כל היום וכל הזמן אבל בפעמים שזה קורה זה ממש מלחיץ...אני מרגישה ידירה בשמחה וחוסר חשק לעשות דברים שמאוד אהבתי... איך אפשר לדעת האם זה דיכאון שאחרי לידה או פשוט פרץ הורמונלי טבעי אחרי לידה?? ועוד שאלה- במידה וזאת פשוט תקופה ואני לא אקבל טיפול כל שהוא-האם זה עובר מעצמו?? פרט לסבל שאני חווה עכשיו שהוא אכן מאוד משמעותי אבל האם יש לדיכאון אחרי לידה כמו סוג של מסגרת זמן...נניח עד שנה אחרי לידה זה יעבור בכל מקרה ? או שחלילה במצב כזה אם לא אטפל מקצועית המצב עלול רק להחמיר?? אני אובדת עצות וחוששת... אודה לתשובה ממך בהקדם...

שלום רב, ראשית אני שמחה שהחלטת לכתוב, אני מבינה שההחלטה לא קלה. כיוון שאת סובלת ממצבי רוח משתנים כדאי מאוד שתפני להערכה מקצועית. נשמע שאת חוששת בעיקר מטיפול תרופתי אבל חשוב שתדעי שטיפול פסיכולוגי מתאים יכול להיות יעיל כמו טיפול תרופתי. בברכה, ד"ר שרון בן רפאל

01/02/2017 | 12:29 | מאת: אמא

תודה רבה על התשובה המהירה, רק דבר נוסף.. אני קצת חוששת מהמשמעות של טיפול פסיכולוגי... האם יש לזה משמעות לגבי הילדים שלי... אני ראיתי כל מיני דברים בפורומים שונים שמזהירים מעניין לגורם מקצועי בכדי שלא יגידו שאני אמא לא מתפקדת חלילה ואז רשויות רווחה מתערבות... אני יודעת שזה לעוף רחוק מה שנקרא... אבל רציתי לדעת איך זה עובד באמת...

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה