תחושת ירידה בכושר האירובי

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

07/05/2012 | 17:03 | מאת: חזי

בן 55, בריא בד"כ, במשך שנים רצתי בחוץ ריצות בינוניות בנות 3-5 ק"מ. לפני כ 3.5 שנים הצטרפתי למכון כושר בו הגברתי מאוד את הפעילות האירובית (עצימות ונפח), והתחלתי גם בפעילות כוח. בדיקות מאמץ שנעשו בעבר תקינות (האחרונה לפני כשנתיים וחצי). נכון להיום אני מתאמן 5 פעמים בשבוע במכון (2 אימוני כוח, 3 אימונים אירוביים אינטנסיביים, הכוללים 2 ריצות נפח - הארוכה בהן ל 10 ק"מ, ואימון אינטרוולים אחד לכ 5-6 ק"מ). בחודש האחרון, על אף שלא עשיתי הפסקה באימונים, אני חש ירידה בכושרי האירובי - הגוף מגלה סימני עייפות במהלך הריצות, המהירות בה אני מסוגל להתמיד יורדת, ואף נאלצתי לעצור ריצות בשל התחושה שהגוף לא מגיב טוב להמשך הריצה. מבחינה תזונתית לא השתנה דבר בין ימים אלו לקודמים. אגב - אני רץ בבקרים ואוכל פרי + תמר לפני הפעילות. משקל גופי לא השתנה - 80 ק"ג. בחודש האחרון השינה היא פחות טובה, אך הפרעות שינה ארעו גם בעבר ללא השפעה על היכולת האירובית באימונים. מה יכולה להיות הסיבה לדבר, מה מומלץ לעשות, והאם לשנות את מבנה האימונים בתקופה הקרובה עד לרה- אביליטציה. תודה.

חזי שלום, ירידה פתאומית בכושר, יכולה לנבוע מסיבות רבות, חלקן דורשות התייחסות למבנה האימון והתזונה וחלקן משמשות נורת אזהרה. אני מציע לבצע בדיקות דם מקיפות, כולל ספירה מלאה וביוכמייה: לשים לב ביוחד לרמות HB, פרופיל שומני, CPK ו vit b12+vit d. לבצע בדיקת מאמץ חוזרת, לשים לב אם ישנה נסיגה בכושר, שינויים בדופק ובלחץ דם ביחס לבדיקה קודמת וכמובן לבדוק קיומה של איסכמיה לבבית. את כל הנתונים הנ"ל תפנה הן לרופא המטפל ותוכל להיעזר בפורום ליעוץ נוסף.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ