גמישות וחוזק כלי הדם

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

29/07/2016 | 22:06 | מאת: רז

היי!! אימון אירובי תורם לגמישות של כלי הדם, כך שהאלסטיות שלהם והיכולת שלהם להמתח בעת כל פעימה של הלב גדולים יותר... אז אלסטיות כלי הדם זה בטח חשוב אך מה בדבר חוזק כלי הדם - אימון כוח, כזה שמעלה באופן טבעי את לחץ הדם והתנגודת ההיקפית, תורם לחיזוק כלי הדם? כלי דם מורכב גם משכבה אמצעית של שריר חלק, הוא זה שמגדיל או מקטין את הקוטר שלו - האם אימון משקולות המעלה את התנגודת ההיקפית תורם לחיזוק אותם שרירים חלקים אלו? זה יכול גם למנוע סוגים של מפרצת בכלי הדם, באבי העורקים ? ( רק בכדי לסבר את האוזן השכיחות של מפרצת אבי העורקים החזי היא 4-6% באוכלוסיה מעל גיל 65 שזה ממש לא מעט )

הי רז, 1. אני מסכים עם האמירה הראשונה שלך לגבי התרומה של אימון אירובי לגמישות כלי הדם. 2. אנני יכול להסכים עם ההנחה השנייה שלך מכמה סיבות: א. שריר חלק אינו מגיב לעומס מכאני בהיפרתרופיה באותה דרך של שריר שלד ב. עלייה בעומס המכאני וההתתנגדות הפריפרית יולה אם כבר, ליצור אפקט "שפורפרת" בבכך להגדיל את הנזק למיפרתות בכלי דם ג. יחד עם זאת אין די עדויות בספרות לכאן או לכאן ומכאן שהייתי נימנע מלעלות את העומסים כאשר יש חשש למפרצת עורקית.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ