אימוני כוח

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

01/07/2016 | 12:58 | מאת: בן

שלום, האם אימוני כוח שמתבצעים בעיקר על משקל גוף- שכיבות סמיכה, מתח, מקבילים, וקצת משקולות ליד קדמית של 5 קילו בכל יד, ולחיצת חזה עם 10 קילו בכל יד- יכול להזיק ללב לאורך זמן? מדובר במאמץ לא מאוד גדול- לא כמו מאמץ של מרימי משקולות במשקלים גבוהים. באופן כללי, זה לא עלול להזיק אימוני כוח של משקל גוף? תודה.

אימון התנגדות, שמתבצע באופן מאוזן ומבוקר, בשילוב של אימון אירובי, לא יגרום באדם בריא לנזק לבבי. מצבים של אימוני כוח לא מאוזנים, או של מצבים נדירים של מחלה בשריר הלב או מסתמי הלב יכולים להביא לנזק. למרות שגם במצבי חולי אנו ממליצים לשלב תרגילי התנגדות, כמובן שתחת מגבלות וביקורת רפואית.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ