דיאטת חיטוב . .

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

29/04/2016 | 18:54 | מאת: שבי

אני שומע לפעמים על כמויות שאנשים אוכלים בדיאטות חיטוב, חוץ מהקטע שהם נמנעים מהרבה מזונות ( כמו בשר שמן שיש בו רכיבים בריאים, פיצוחים ועוד) הם גם אוכלים פחות ממה שהם באמת אוכלים, אז ייתכן שלרבים מהם יש חסר בויטמינים, מינרלים , ואפילו חלבון ( סתם דוגמא פשוטה 1000 מג סידן לאדם בוגר בתהליך חיטוב מאיפה בדיוק ישיג אותם?) ?? האם כל מי שעושה דיאטה מצריך תוסף של ויטמינים ומינרליים? מעניין מה היה פעם שמישהו רצה לעשות דיאטה שלא היה תוספים, או שנגזר עליו להיות שמן לנצח :-)

אמת שבי: לכן אנו ממליצים על דיאטות מאוזנות ולא קיצוניות וחד גווניות. במצבי קיצון, בדיאטה עם גירעון קלורי גדול מידי, הגוף יאט את קצב חילוף החומרים שלו והתוצאה תהייה הפוכה. בנוסף בכדי לשמור על שיווי משקל מטבולי ובשביל להשלים את החוסרים, הגוף יפרק רקמות חיוניות, ידלדל את מסת העצם והשריר. חסר במינרלים יצור לאורך זמן חוסר איזון אלקטרוליטי ועלול לגרום להיפו-קלמיה (מחסור באשלגן), היפו נתרמיה (מחסור בנתרן), הפרעות נוירולוגיות שונות, הפרעות קצב לב ועוד....

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ