שיקום לב ובעיית ברכיים

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

15/10/2015 | 16:21 | מאת: גילה

שלום, אני בת 64. לאחר שהתגלתה אי ספיקת לב קלה, אני נמצאת במסגרת של שיקום לב ובו אני צריכה להעלות דופק יום יום במשך שעה. עד כה הלכתי על הליכון ורכבתי על אופני כושר. לאחרונה התחילו לי כאבי ברכיים ואורתופד אבחן זאת כשחיקת סחוס ואסר עלי לבצע הליכות. האם תוכל לייעץ לי איך אוכל לשפר את הכושר הגופני וגם למנוע כאבים בברכיים?

גילה שלום, ראשית חשוב שתמשיכי בשיקום לב ולא תחדלי להתאמן, גם במחיר של כאבים. הלב עומד בראש סדר העדיפויות, לפני האורתופדיה. שנית לרוב יהיה ניתן להמשיך בפעילות של הליכה לאחר שתבצעי תרגול פיזיותרפי מתאים, תחזקי ותאזני את השרירים מסבי לברכיים. לבסוף יש אין ספור של תרגילים שאפשר לעשות עם התאמה למצב הברכיים שלך. זה כמובן דורש בדיקה פיזיולוגית יסודית והתאמה אישית של פיזיולוג, פיזיותרפיסט או כל איש שיקום, עם רקע בתחום הפעילות המותאמת.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ