שריפת קלוריות לאחר אימון

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

06/04/2014 | 11:29 | מאת: ניסן

חורש שלום : אם בשביל לשרוף שומן צריך חמצן וחמצן הלב שולח על ידי הדם אז יוצא לנו שישנה התאמה בין רמת הדופק לשריפת הקלוריות אם כן איך כל הזמן אומרים שאחרי אימון משקולות הגוף שורף יותר קלוריות במנוחה למרות שאחרי האימון רמת הדופק חוזרת לערכים של אחרי האימון

06/04/2014 | 11:30 | מאת: ניסן

סליחה ערכים שלפני האימון ולא אחרי האימון

נכון, בזמן מאמץ גופני אירובי, יש עלייה בצריכה הקלורית ובהתאמה של הדופק כדי לספק אנרגיה לשריר לצורך עבודה. לאחר המאמץ קצב חילוף החומרים עדיין גבוה יותר מה BMR- חילוף החומרים הבסיסי, בגלל שהגוף צריך להשקיע אנרגיה לתהליכי התאוששות ופיצוי על הסטרס שנוצר במהלך המאמץ. השינויים בחילוף החומרים יכולים להיות קטנים לנקודת זמן, אך משמעותיים באופן מצטבר.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ