שאלה

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

10/11/2013 | 11:34 | מאת: יוני

שלום אמנם אני יוצא מנקודת הנחה שכל "דיאטות הקסם" האופנתיות הללו מועילות אך ורק ליצרני ומשווקי הדיאטות, ואין שום הוכחה רצינית לכך שהן עובדות, אך רציתי לשאול מההיבט של הסיכון, אם ישנו כזה. על דיאטת ד"ר סימונס אני כלל לא שואל, מאחר וגם בלי קשר לתרסיס, מדובר בדיאטה בעייתית מאוד עקב מגבלה קלורית של 500 קלוריות ליום. השאלה שלי היא בקשר לדיאטת הפטל, וקפה ירוק כאשר משלבים אותם בצריכה קלורית שגרתית ובריאה. דיאטת פטל: כל קפסולת פטל (לוקחים 2 ליום) מכילה: 280 מ"ג Rubus, Raspberry 120 מ"ג Kelp-Undaria pinnatifida 100 מ"ג Camella Sinensis (תה ירוק) 100 מ"ג Garcinia gummi-guta 100 מ"ג Cola nitida (מכיל קפאין) דיאטת קפה ירוק : תווית המוצר - http://www.diet-pharm.co.il/wp- -content/uploads/2013/01/greenl label.jpg רציתי בבקשה לשאול : 1. האם המוצרים הללו מוכרים לכם, האם יש בהם תועלת כלשהי ? 2. האם יש במרכיבים (והמינונים) הללו בעיה כלשהי ? 3. האם באופן כללי אנשים שסובלים מלח"ד גבוה או גבולי יכולים להשתמש בתוספים הללו ? (בדיאטת פטל בכל כמוסה יש גם 100 מ"ג תה ירוק + 100 מ"ג אגוזי קולה) 4. השתמשתי בדיאטת פטל במשך תקופה קצרה (עם הפסקות), לחץ הדם שלי גבולי (לפעמים תקין ולפעמים קצת גבוה), האם יכול להיות שזה בגלל המרכיבים בדיאטת הפטל ? 5. באופן כללי, כאשר לוקחים תוסף או מאכל שמעלה לחץ דם, כמה זמן לוקח ללחץ הדם להתאזן מהרגע שמפסיקים אותו ? תודה רבה ושבוע טוב

נכון אמרת: "אין דיאטות קסם", אבל יש דיאטות המתאימות יותר לצרכים של אדם מסוים. הדיאטות שהזכרת מבוססות על צריכה מרובה מאוד של קופאין. ידוע שקופאין יכול לזרז חילוף חומרים שומני, תוך כדי פעילות גופנית אירובית, אבל לא במנוחה. בדיאטה הראשונה יש תיסוף גם של קלפ- אצות ים (מכיל יוד) שכל להשפיע על בלוטת הטירואיד, במקרים מסוימים. אני ממליץ על שימוש בקופאין רק בסמוך לפעילות גופנית אירובית ולא לסובלים מיתר לחץ דם. לגבי תיסף אצות ים, יכול לסייע רק במקרים מאוד ספציפיים, של ירידה בפעילות הטירואיד וגם אז אין לתסף לאורך זמן. הפסקה של צריכת הקופאין אמורה לאפשר חזרה מידית לאיזון לחץ דם.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ