התאוששות שרירית

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

06/07/2013 | 05:05 | מאת: עילי

שבת שלום אם אחרי אימון כדורסל של שעה ו40 בערך לוקח לי הרבה זמן עד שאני מגיע הביתה, אני לא רוצה לפגוע בהתאוששות השריר לאימון הבא שמבוצע כבר מחר, מה היית ממליץ לי לאכול משהו קטן (לא סנדביץ לדוגמא) ? אולי יוגורט, אולי תמר בשילוב של הרבה מים? אשמח לכל אופציה קטנה שלא תמלא לי תבטן אבל תעזור לשרירים להתאושש? 2.פעמיים בשבוע אני נוסע מאימון הכדורסל לאימון משקולות בחדר הכושר הכולל אימון עם משקולות ומכונות. אני שותה בסדרך כלל משקה איזוטוני שהכנתי בבית, גם פה מה היית ממליץ לי לאכול לפני!! אימון המשקולות בנוסף לאיזוטוני? תודה רבה!!!!

לאמון שנמשך מעל שעה, אני ממליץ להצטייד בחטיף אנרגיה או פרי שתוכל לאכל תוך כדי. אם לוקח לך הרבה זמן להגיע הביתה, אז סנדביץ עם חלבון כמו טונה, ביצה או פסטרמה יכל להיות פיתרון טוב ומעשי עד לארוחה מלאה. שעתיים לפני אימון משקולות ארוחה מלאה, מידי לפני, חטיף אנרגיה או פרי.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ