הפרעה טורדנית.

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

07/01/2011 | 18:54 | מאת: איש אחד

שבת שלום . רציתי להתייעץ או לשמוע חוות דעת נוספת . אני מתקרב לגיל 30 , בגיל צעיר מאוד התחילו אצלי בעיות בסגנון מחשבות טורדניות , ואובססיביות , ועם השנים , והטיפול (הפסיכולוגי בלבד) למדתי להבין ולהכיר את עצמי ואת המחשבות האלו , וכמובן את הרעיון שאלו הם לא יותר ממחשבות שווא . משום מה , מדי פעם מחשבות אלו בעניין החברתי מטרידות עוד יותר , ואני יודע שאין לי מה להתייחס לזה , ומטרתם של מחשבות אלו לגרום לי הרגשה רעה (ברוב המקרים) , או שהם מגיעות ממקום של אגו גברי (דבר שאצלי מאוד חזק) . לדוגמא אם דיברתי עם מישהו המחשבות תמיד יחפשו למצוא משהו שאני כביכול אמרתי שלא הייתי צריך להגיד , ועצם כך אני מטריד את עצמי מהעניין שכביכול 'יצאתי חלש' יותר , מה שברור לי שברוב המקרים שטותי , וברוב המקרים אינני מתייחס כלל לעניין . פשוט לפעמים המחשבה פשוט רצה בראש ונדמה שמשהו פנימי אצלי ככל הנראה (האגו הגברי הזה) משאיר אותי בהתעסקות עם המחשבה במקום להתעלם ממנה לגמרי ... יש לך איזושהו רעיון התייחסותי בעניין ? בבקשה התייחסות לאיך להתנהג כלפי המחשבה ...

שבת שלום, המחשבות שאתה מתאר, בנושא החברתי, יכולות להיות חלק מחרדה חברתית ולאו דווקא הפרעה אובססיבית קומפולסיבית. במידה שקיימות גם מחשבות טורדניות אחרות, ייתכן שקיים גם OCD. בכל אופן, לגבי המחשבות הנוגעות למצבים חברתיים, הן בדרך כלל נובעות מדאגת- יתר לגבי הערכה של אנשים אחרים כלפיך. הדבר יכול לנבוע מאמונת יסוד מוטעה, שאנשים אחרים קובעים את הערך שלך. אמונה זו קיימת אצל אנשים, שעוסקים רבות בשאלת הערך שלהם, ולא בטוחים בו או בחלקים מסוימים שלו. מושג ה"אגו הגברי" שציינת הוא חלק מעניין הערך העצמי. הדבר גורם לדאגה מוגברת סביב התגובות של הסביבה כלפיך, וסביב התגובות שלך כלפי הסביבה (פוחד לעשות טעויות). אתה יכול לבקש מהמטפל (אם אתה עדיין נמצא בטיפול) להתמקד בנושא זה, ולבדוק את יחסך לערך שלך ולזהות שלך. כך תוכל להבין טוב יותר מאין נובעות המחשבות, ו"להפריך" אותן בצורה שתשכנע גם אותך. לפי הבנתי, אתה יודע שיש חוסר היגיון במחשבות, אך עדיין אינך משוכנע בכך לגמרי- אולי משום שיש אמונות יסוד שלא זכו עד כה להתייחסות. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית