אכילת שיער ..

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

29/12/2010 | 11:24 | מאת: אני

אני נמצאת בהריון בחודשים האחרונים אני ממש מוצצת את השיער שעל ראשי בכפיתיות ..ומרגישה צורך לעשות כך...ממה זה נובע ?

זה בהחלט יכול להיות סוג של OCD. ישנן הפרעות אובססיביות שקשורות להתעסקות עם הגוף, כמו- תלישת שיער כפייתית, חיטוט כפייתי בעור, הפרעת עיוות גופני (BDD) וכו'. הדחף לפעולה הכפייתית נובע בדרך כלל מצורך להפחית לחץ או אי- שקט, שלא מוצא מענה בדרכים אחרות. הטיפול בדרך כלל כולל מציאת משהו חלופי לעסוק בו במקום אכילת השיער, שירגיע באותה מידה. ייתכן שהבעיה קשורה להריון ותהיה הקלה לאחר שיתאזנו רמות ההורמונים בגוף. אם לא, כדאי לפנות לטיפול התנהגותי קוגניטיבי.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית