אהלן,

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

28/12/2010 | 19:28 | מאת: עדי

שלום שרון, לפני שאתחיל אני רוצה ממש לציין את הפורום הזה ואותך. ממה שקראתי הוא נותן מענה לאנשים בצורה מקצועית מאוד. לעיניני: יש לי חבר מקסים כבר שמונה חודשים. הוא בן 22, משרת בקבע בצבא. מעט זמן לאחר שהכרנו הוא סיפר לי שהוא הומו.בכל זאת רציתי להמשיך את הקשר, וכשדיברנו על הנושא התבררה לי תמונה אחרת. יש לו מעין צורך לא נשלט להסתכל על אברי מין של גברים והוא מדמיין את עצמו נוגע בהם,לכן תיאר לעצמו שהוא הומו. היו לו מחשבות בלתי נשלטות על הנטייה המינית, שהמבטים רק העצימו. בקיצור, אחרי שבדקתי טוב טוב באינטרנט, ודיברתי עם פסיכוטרפסטית- הגעתי לתובנה שהמחשבות האלו נובעות מOCD או מחשבות כפייתיות (מיותר לציין שגם כשחשב שהוא הומו התפקוד שלו היה מצוין+). עדכנתי אותו במצב והוא חש הקלה מאוד גדולה, והסכים שזו הבעיה שמתארת את מצבו, וחלה רגיעה במחשבות/מבטים. כל זה היה לפני כ5 חודשים וממש אתמול כדרך אגב שאלתי אותו והוא סיפר שהמבטים חזרו,בתדירות שאינו יכול לספור ליום. הוא כבר לא חושב על עצמו שהוא הומו, ובכל זאת לא מצליח להימנע מהמבטים והרצון לגעת. כרגע המחשבות מטרידות אותו אך לא גורמות לו למצוקה כמו בפעם הקודמת (כנראה בגלל שהזהות המינית שלו ידועה לו) העניין הוא כזה: האם גם לדעתך הוא סובל מOCD? אני מאוד רוצה שיתחיל טיפולCBT, והוא חוזר שבוע כן שבוע לא מהצבא. עד כמה אפקטיבי טיפול כזה? תודה רבה!

היי עדי, אני שמחה מאוד שהפורום לטעמך. המחשבות הטורדניות של חברך אכן נשמעות כמו סוג של OCD (למרות שאני נזהרת מלאבחן בצורה כזו דרך האינטרנט). אכן, כשאדם מקבל אבחנה ומודע לכך שיש אנשים נוספים שסובלים מהבעיה, הדבר יכול לגרום להקלה בסימפטומים ובהרגשה הכללית (לפעמים באופן זמני), אבל כמו שציינת, זה לא פותר לגמרי את הבעיה (אך משאיר הרבה מקום לאופטימיות לגבי יכולתו להשתפר). טיפול התנהגותי קוגניטיבי עשוי מאוד לעזור. עיקרו של הטיפול הוא ללמד את המטופל לקבל את המחשבות שלו, לא לנסות להימנע מהן ואף "להכריח" את עצמו לחשוב אותן בצורה מכוונת, כדי לגרום למוח "להתעייף" מהמחשבה ולהפסיק להתעניין בה. כדי להשיג התקדמות טיפולית משמעותית, רצוי לבוא לטיפול פעם בשבוע. אם אין אפשרות לכך, אפשר לחשוב על פתרונות יצירתיים ביחד עם המטפל (למשל: לשוחח בטלפון בשבוע שאין פגישה, למשך שעה, ולשלם לו על השיחה). להערכתי, תוך מספר חודשים אפשר להשיג הקלה משמעותית במצב, בתנאי שאין בעיות נפשיות משמעותיות אחרות. בהצלחה!

29/12/2010 | 11:06 | מאת: עדי

רעיון טוב אני בהחלט אציע! תודה ושנהיה בריאים ושלווים

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית