התנהגות כפייתית

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

21/10/2012 | 17:36 | מאת: אדווה

שלום, לבני שני ילדים 3 + 1 שנים אשתי - כלתי סובלת מ או סי די, לא חזרה לעבוד לאחר הלידה - סיימה לעבוד עוד בהריון, את הילדה הקטנה לא רוצה להכניס לגן, מסתגרת, לא מתפקדת ועוסקת כל היום במיון הכביסה לפי צבעים מדוייקים וסידור הבית. מונעת מהילדים פעילות בגלל לכלוך והביאה לניתוק מחברים וכמעט כל המשפחה. לאחרונה שמתי לב לתלשה לעצמה את כל הריסים. נסינו לדבר עם בנינו להגיע לרופא פסיכיאטר, ולדבר על הנושא של הדיכאון וחוסר התפקוד והדבר נתקל בהתנגדות - נסתר, לאט לאט תנו לי לטפל בנושא וכ"ו. עם הוריה לא שוחחנו בנושא ואנו מאד מתלבטים אם לשתף אותם. יחסיה איתם מורכבים ומסובכים כמו כל היחסים האחרים עם אנשים. מכיוו שהדבר פוגע בילדים ובשמחת החיים שלהם כזוג אודה על עצתך.

היי אדווה, לצערי, לא ניתן לעזור למי שלא מעוניין בעזרה. גם על כלתך וגם על בנך לא ניתן לכפות עזרה אם אינם רוצים בכך, ועם כל הצער שבדבר, שמחת החיים שלהם כזוג היא באחריותם ותלויה רק בהם. לגבי הילדים, אם את חושדת שהם ניזוקים מן המצב בצורה משמעותית ושיחות עם בנך לא עוזרות, ניתן לפנות לעובדת סוציאלית בשירותי הרווחה אשר תערוך ביקור בית ותבדוק את העניין. כמו כן, אם נגרם נזק משמעותי לילדים, בהחלט יש מקום לשתף את הוריה. בנוסף, את יכולה להשתדל ככל יכולתך לספק לילדים סביבה תומכת ויציבה כסבתא- עד כמה שמתאפשר לך. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית