מה מיוחד בטיפול פסיכודינמי שגורם לאהוב את המטפל?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

14/09/2012 | 16:57 | מאת: מאוהבת במטפל פסיכודינמי

מה יש בטיפול פסיכודינמי, שאין בטיפולים אחרים (פסיכותרפיה/קוגנטיבי/התנהגותי וכיוצא בזה, ומה המטפל הפסיכודינמי עושה עם המטופל שבטיפולים אחרים המטפל לא עושה איתו, שגורם למטופל לאהוב את המטפל ?

שלום לך, אינני יודעת מדוע את חושבת שרק בטיפול פסיכודינמי מתאהבים במטפל/ת. ראיתי לא מעט מקרים שבהם מטופלים התאהבו גם בעובד הסוציאלי שמטפל בהם ברווחה. בדרך כלל זה קשור במטופל עצמו, בסכימות חשיבה שיש לו ובתפקיד שממלאת הדמות הטיפולית בחייו. כלומר, מי שיש לו נטייה להתאהב בדמויות טיפוליות- יכול להתאהב לפחות בחלק גדול מהדמויות הטיפוליות שיפגוש, ואולי זה תלוי גם בתכונות מסוימות שיש למטפל (מראה חיצוני מסוים, מזכיר למטופל אנשים בעברו וכו'). כאשר מטופל מתאהב במטפל, והמטפל יודע על כך, עליו לשקול מה לעשות עם זה בהמשך הטיפול. המטפל והמטופל מנהלים על כך שיחה מעמיקה, ובמידה שהמטפל חושב שזה יכול להפריע באופן משמעותי לטיפול, הוא עשוי להמליץ למטופל לעבור למטפל אחר. מכל מקום, למרות שהתאהבות היא תגובה די שכיחה של מטופלים, היא אינה רצויה ואינה תורמת לטיפול. שנה טובה!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית