חזרה על מילים ושירת שירים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

03/09/2012 | 22:43 | מאת: צופית

שלום רב שרון ושאר הקוראים אני גרה בחו"ל ללא ביטוח רפואי עם בעלי בן ה42 ותינוק. בעלי נוטל כדורי אדרל - רטלין במשך 8 שנים בערך על בסיס קבוע, לרוב 30מג. בשנים האחרונות יש לו תופעה של אמירת מילים כיאילו סתם בסבבה כמו "שלופ" "פוקסי" , או שירת שיר שוב ושבות כמו התקווה. למרות שאני מבקשת ממנו לחדול, הוא מתקשה וממשיך. הוא עושה את זה רק בבית , לרוב בערב מול המחשב. לארחונה נהיה מאוד פגיע לכבודו ורגיש יתר, והוא חוזר על תלונה או כעס במשפט שנאמר שוב ושוב עשרות רבות של פעמים ברצף כמו "פגעת בי" "לא רוצה" וכ"ו. הוא יושן המון שעות וחסר חשק ואנרגיה באופן כללי. אני ממש במצוקה שכן איני יודעת איך להתמודד ומה לעשות עם החזרות של המשפטים . אנא עזור לי עם כיוון של מהי בעייתו הפסיכולוגית \ רפואית של בעלי, שכן , אין לנו אפשרות ללכת לרופא, מה גם שאם היה - בעלי לא היה מסכים, הוא לא מודה בכך שישנה בעיה . תודה רבה , מצפה לתשובה צופית

היי צופית, לא ניתן לאבחן את בעלך ולדעת מהי בעייתו (אם בכלל) ללא פגישה ושיחה מעמיקה עם איש מקצוע. איש המקצוע לא חייב להיות רופא, הוא יכול להיות מטפל העוסק בטיפול פסיכולוגי. אם בעלך נוטל ריטאלין, כנראה שקיימת הפרעת קשב וריכוז מאובחנת. אולם, לגבי התופעות האחרות שציינת, לא ניתן להעלות השערות. המידע מצומצם מאוד וזה יכול להתפרש בדרכים רבות. נראה לי שעדיף שתתחילי בכך שתשאלי אותו מדוע הוא מבצע התנהגויות אלה, והאם זה מפריע לו. בברכה,

04/09/2012 | 23:20 | מאת: צופית

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית