עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

12/08/2012 | 12:49 | מאת: אורח

היי שרון. אני סובל מהפרעת או סי די חמורה מאוד. כל כניסה למצב לחץ מעלה לי את התסמינים ובעיקר טקסים מחשבתיים. אני חש צורך להלחם במחשבות ורגשות כולל רצון לישון. הרופאה הצליחה לשפר את מצבי אבל עדיין כשאני במצב לחץ זה חוזר. עד כאן ההקדמה. אמי בגיל מופלג ויש לה עובדת זרה. היום העובדת הזרה מתקשרת אלי ומדברת על ענינים כספיים ולאחר שהיא מסיימת היא מעבירה אלי את אמי. אני שואל בנימוס מה שלומה והיא מתחילה לילל שנמאס לה לחיות והיא רוצה למות. אני חושב שזה לא הוגן בלשון המעטה לדבר אלי ככה. הבעיה שההגיון לא עובד אצלי כשמדובר בהפרעה. החרדה עלתה והתחילו ניצוצות של הטקסים המחשבתיים האיומים. אני פוחד שהם יחזרו. תרגיעי אותי שרון:(((((((

שלום לך, כדי להשיג שיפור בסימפטומים, וגם ללמוד כיצד להציב גבולות לאמך, רצוי מאוד לעבור תהליך טיפולי פסיכותרפויטי, מעבר לטיפול בתרופות. בהחלט ניתן גם לפנות לפסיכיאטרית, כדי לבדוק אם יש משהו נוסף שאשפר לעשות מבחינה תרופתית כדי לשפר את המצב. בנוסף, קיימים קווי סיוע שיכולים לעזור מאוד במצבי לחץ ומצוקה רגעיים- למשל ער"ן, או באינטרנט- סה"ר (סיוע והקשבה ברשת). גם הם, כמו ער"ן, זמינים 24 שעות ביממה, אך באמצעות צ'אט במקום שיחת טלפון. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית