האם יש לי ocd?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

04/08/2012 | 09:38 | מאת: אבי

שלום.. אני חייל בן 20 ואני כבר סובל בערך שמונה שנים מהפרעות כאלה ואחרות: לפעמים אני מרגיש צורך לגעת בדברים מסביבי רק לגעת וללכת. ואם אני אומר לעצמי שאני יכול להתגבר על זה ואני לא חייב לגעת, אחרי שיצאתי כבר מהחדר אני משכנע את עצמי לחזור לחדר רק בשביל לגעת בחפץ. מחשבות שאם אני לא יעשה משהו מספר פעמים אז יקרה משהו רע, נכנס ויוצא מהבית מספר פעמים, מדליק ומכבה את האור בכפולות של ארבע, ועוד. אפשר להגיד שאני חוזר על הפעולות שלי בגלל שאני חושב שיקרה משהו רע וכן זה מוציא אותי מדעתי. ויש עוד הרבה דוגמאות להטרדות האלה... עד לפני ארבע שנים לא הייתי מודע בכלל ל ocd, אבל עכשיו אני בכלל לא בטוח שיש לי ocd. למשל הייתי לובש מכנס בכפולות של ארבע והייתי מתעכב חמש דקות רק על לבישת מכנס, עם הזמן במחשבה התגברתי על זה ואני לובש אותו כמו בן אדם רגיל עכשיו. אז השאלה שלי האם אני מתבלבל וזה לא ocd? יש לציין שמעולם לא הייתי מטופל

היי אבי, הסימפטומים שאתה מתאר אכן יכולים להצביע על קיומה של הפרעה טורדנית כפייתית (OCD). אני נזהרת מלעשות אבחנות מדויקות דרך האינטרנט, ומציעה לך לפנות לאבחון מדויק וטיפול אצל איש מקצוע. ניתן לפנות לפסיכיאטר לתיאום טיפול תרופתי, ו/או ולמפל קוגניטיבי- התנהגותי, כמובן אם יש לך אפשרות לעשות זאת כשאתה עדיין בשירות צבאי. בהצלחה!

04/08/2012 | 17:30 | מאת: אבי

קודם כל תודה על התשובה הקודמת. למי אני אמור לפנות לרופא היחידה או ישר לגשת לקב"ן? אני מפחד שהרופא יחידה לא יבין אותי ויחשוב שאני צוחק עליו

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית