אכילה כפייתית בלילה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

20/12/2010 | 06:49 | מאת: ויטלי

שלום אני כבר כ 4 שנים קם כל יום בלילה על מנת לאכול, לפעמים יותר מפעם אחת ועושה את זה בצורה כפייתית ובלתי נשלטת. יש לציין שלפני 4 שנים ירדתי במשקל בצורה רצינית ובאותה תקופה די הרעבתי את עצמי אבל כיון אני לא עושה את זה יותר ואוכל כרגיל ובכל זאת התופעה קיימת.. מספר ימים בשבוע אני ישן מתוקף העבודה במקום שאין בו שום גישה לאוכל ובימים האלו אני לא מתעורר כלל אך כאשר אני ישן בבית או במקום עם גישה לאוכל אני אקום בלילה ואלך לאכול.. תעזרו לי בבקשה להפסיק עם זה זה הורס לי את החיים..

היי ויטלי, ראשית יש לשלול תופעה של סהרוריות. האם אתה אוכל "מתוך שינה" ובלי שליטה כלל, או שמא אתה מודע לגמרי למעשיך? מומלץ לפנות לרופא לאבחנה מדוייקת יותר, לפני שאתה מאבחן את עצמך כסובל מאכילה כפייתית. מכל מקום, לשתי התופעות יש טיפול (במקרה של סהרוריות הטיפול הוא רפואי יותר, אך במקרה של אכילה כפייתית מומלץ לפנות לטיפול התנהגותי קוגניטיבי).

05/01/2011 | 21:55 | מאת: ויטלי

שרון ויוסי היות ואני מבין שיש לכם יותר נסיון בזה אולי תוכלו להגיד לי לפחות ממה נובעת הבעיה..

05/01/2011 | 18:09 | מאת: יוסי

גם סובל ממנה כ-6 שנים עליתי כ-10 קילו בגללה. וגם לי זה קרה לאחר דיאטה שהשלתי כ-12 קילו ממשקלי. הייתי במעבדות שינה ופסיכולוגים אך לללא הועיל. אני מודע למעשי אבל לא מצליח לשלוט בדחף הזה ואני קם ואוכל בלילה. כאשר אני ישן אצל חברה שלי מקום שאין גישה לאוכל התופעה לא קיימת. אני ממש מבין אותך וגם אני ממש מיואש מזה!

היי יוסי, האם ניסית טיפול התנהגותי קוגניטיבי? דרך אחת לשלוט באכילה הכפייתית היא בעצם שליטה בסביבה בה אתה ישן בלילה, ולכן חוסר גישה לאוכל היא טכניקה (התנהגותית) טובה, לפחות לטווח הקצר. יכול להיות שאם תנסה זאת בביתך לאורך זמן, ישתנה ההרגל לאכול בלילה. טיפול כמו שהצעתי יכול ללמד אותך טכניקות נוספות לשליטה בדחפים, הרגעה עצמית והפסקת ההתנהגות הבעייתית. אתה מתאר שעברת טיפול בהפרעות שינה, כאשר למעשה אתה סובל גם מהפרעת אכילה. לכן כדאי למצוא מטפל שעוסק בהפרעות אכילה או הפרעות שליטה בדחפים, מבין את התופעה ויודע איך לטפל בה. בהצלחה!

05/03/2011 | 20:32 | מאת: יוסי

אני מתחיל להפגש עם דיטאנית קלינית מוסמכת מקווה שהיא תעזור לי ! אני יעדכן

06/03/2011 | 00:10 | מאת: שרית

למרות שאני לא חושבת שזה קשור לתזונה... נראה לי שזו התמכרות להרגל רע שתוקף אותנו בשעה חלשה, שנותן לנו סיפוק רגעי למרות שאנו לא מעוניינים בזה לטווח הארוך.

03/02/2014 | 17:01 | מאת: הדר מור

אני כבר 15 שנה סובלת מיזה מה לא עשיתי ובאיזה צורת לא ניסיתי לעזור לעצמי.. תחושה קשה הרגשה קשה ועליה המישקל ממש בזיון נפשי וריגשי ... מה נותר אולי להיתפלל לאיזה תרופה או מומחה בתודעה היתההגותית...

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית