אהבה חונקת

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

18/12/2010 | 09:32 | מאת: רבקה

אנחנו נשואים 5 שנים =שתי ילדות בעלי אוהב שאני כל הזמן יהיה צמודה אליו כל חברה שתבוא אליי הוא יגיד אחרי שהיא הולכת במקום לשבת איתה תשבי איתי .או למה את תמיד צוחקת כשאת עם האחיות שלך .למה כשאת יוצאת איתי את לא צוחקת {לא ללכת למכון כושר כי יש שם גברים}כשנוסעים למשפחה שלי הוא מגביל אותי לשלוש שעות ואז כמו שוטר נו הולכים.יש לא בעייה אובססיבית אני מרגישה שהוא לא אוהב שטוב לי .תמיד יש לא מה לומר למה בישלת את זה .ולמה עשית את זה.לא משנה מה אני עושה תמיד יש לא הערות{אני אוהבת מאוד מאוד לאפות ואתמול הוא החליט שהוא לא יקנה לי את המצרכים שאני יצטרך לאפות הוא אומר חבל על החשמל {שתי הכרטיסי אשראי אצלו הוא אוהב שליטה מלאה בבקשה תעזרו לי אני נחנקתתתתתתת אתמול שתיתי שתי כדורי הרגע והוא לא הבין למה אני ישנה כל היום הגעתי לקצה דיייייי

היי רבקה, לא ציינת באיזה שלב של הקשר בעלך החל להתנהג כלפייך בצורה כזו, אולם נשים רבות מדווחות שבשלב החיזור, הגבר התנהג בצורה מאוד מתחשבת כלפיהן, ולאחר הנישואין, הוא החל לגלות התנהגות שתלטנית והפסיק להיות קשוב לצרכיהן. האם זהו המקרה? (אגב, הרבה פעמים מדובר בעניין תרבותי ולא אובססיבי, אך עדיין אין זה אומר שאת צריכה לוותר על דברים שאת אוהבת לעשות.) בכל אופן, הדבר הכי חשוב בזוגיות היא התקשורת, ולכן את מצידך צריכה לומר לו באופן ברור, ישיר ואסרטיבי כיצד התנהגותו גורמת לך להרגיש. כנראה שאת לא מצליחה להעביר לו את תחושותייך, מאחר שסיפרת ש"ברחת" מהסיטואציה על ידי לקיחת כדור הרגעה, והוא אפילו לא ידע. אני ממליצה לך להפסיק להתנהג כקרבן, להבהיר לו את צרכייך ולבקש ממנו שיבוא איתך לטיפול זוגי. הטיפול יכול לסייע לשניכם להיות יותר קשובים זה לצרכיו של זה ולתקשר בצורה טובה יותר. במידה שבעלך לא יסכים לבוא לטיפול זוגי, ניתן גם לפנות באופן עצמאי ליועץ זוגיות, שייתן לך כלים כיצד לתקשר בצורה יעילה עם בעלך, תוך שמירה על צרכייך. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית