הפרעות מוזרות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

30/01/2012 | 13:15 | מאת: לימור

היי בני בן 11 בקרוב הבעייה העיקרית התחילה לפני שנה שהוא היחלט שיותר הוא לא אוכל בסכום רגיל רק מפלסטיק כמובן שהסברתי שהכלים עוברים הרתחה אבל הוא לא מוכן לגעת בסכום צלחות כוסות רגילות. הסיבה מישהו אכל שתה מזה. אמרתי שאני יקנה לא סט שיהיה רק שלו אבל הוא לא מוכן. בנוסף לאחרונה שמתי לב שהוא נוגע המון בקיר בריצפה ונוגע עים היד בפה אני הערתי לא ופשוט הוא עושה את זה בלי להרגיש.אודה לך על תשובתך ולמי אני צריכה לפנות. תודה

היי לימור, בנך מציג התנהגויות שיכולות להוות סימפטומים של OCD, אולם יש כמובן לעבור אבחון מדויק אצל איש מקצוע שיפגוש את שניכם. יש לברר מהן בדיוק הסיבות להתנהגויות שלו- כלומר אילו מחשבות או אמונות גורמות לו להתנהג כך. ניתן לפנות לפסיכיאטר ילדים, או מטפל CBT שמטפל בקבוצת הגיל הזו, כדי לקבל הערכה מדויקת והמלצות להמשך טיפול. אם אכן מדובר ב- OCD, הטיפול המומלץ הוא בדרך כלל התנהגותי- קוגניטיבי, במקרים חמורים יותר משלבים גם טיפול תרופתי. אומר בנוסף, כי ילדים רבים מציגים סימפטומים אובססיביים בדרגת חומרה קלה. מדובר בסימפטומים שעוברים בדרך כלל עם ההתבגרות. אם ההתנהגויות מאוד מפריעות לניהול חיים נורמליים- נהוג להמליץ על טיפול, שגם עשוי למנוע בעיות נוספות בהמשך. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית