חרדות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

07/12/2011 | 11:10 | מאת: mia

שלום! אני בת 29 נשואה מזהיע אותי, שנתיים ואין לי ילדים.עובדת סוציאלית במקצוע. מזה שנתיים החלתי לסבול מחרדה בריאותית, שהתמודדתי אז איתה בביקורים חוזרים לרופאים ועשית בדיקות ם וצילומים . אז זה הרגיע אותי. כיום זה יצא צשליטתי, אני מפחדת ממחלות קשות, והביקור אצל הרופאים פחות מרגגיע אותי ומה שבאמת מרגיע זה בדיקות גדולות כמו MRI. אני הפסדתי כמה עבודות בגלל חרדות אלו. אני חושבת על זה לאורך כל היום . מזה שלוש שבועות התחלתי לקבל אלטרול 25 מ"ג נגד כאבי ראש,אני יודעת שזה גם נגד דיכאון.זה קצת הרגיע אותי לא יותר אך אני עדיין מתקשרת לכל מיני רופאים ופונה אליהם מבררת באינטרנט. זה הורג אותי לאט לאט. אני זקוקה לעזרה דחופה!!! למי עלי לפנות בבקשה. תודה

שלום לך, אני ממליצה מאוד לפנות למטפל התנהגותי קוגניטיבי (CBT), אשר יסייע לך להתמודד עם המחשבות מעוררות החרדה, ולא פחות חשוב- עם ההתנהגויות שתיארת, שלמעשה משמרות את החרדה. סביר להניח, כי את יודעת (לפחות באופן חלקי) שהמחשבות על המחלות הן אינן הגיוניות, אך הן עדיין מאוד מפחידות אותך. לפיכך, את מבצעת את הפעולות המרגיעות (כמו טלפונים לרופאים) על מנת להרגיע את החרדה בטווח הקצר.הבעיה היא, שבטווח הארוך ההתנהגות רק גורמת לחרדה להופיע שוב ושוב. זאת מאחר, שכדי "לחסל" הפרעת חרדה לטווח הארוך, יש להיחשף אליה כדי "להתרגל", רצוי באופן מבוקר והדרגתי. זהו, למעשה, הסבר "על קצה המזלג" במה עוסק הטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי במקרים כמו שלך. יש לציין שהטיפול הוא קצר מועד, כלומר תוך חודשים מעטים תוכלי לחוש שיפור משמעותי. בהצלחה!

07/12/2011 | 17:17 | מאת: mia

תודה על תשובתך, אני מהצפון, אילו מטפלים ולא משנה אם הם דוברי ערבית או עברית אפילו אני מעדיפה דוברי עברית. תכווני אותי לאיזה מטפלים יש בצפון . תודה על תשובתך

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית