התנהגות מוזרה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

27/10/2011 | 20:29 | מאת: Mom

שלום היום הבת שלי, כתה ג', ילדה נורמטיבית, חברותית וחמודה בלי שום בעיות מיוחדות או חברתיות. היום סיפרה לי שיש לה הרגשה שהיא חייבת לקפוץ מהחלון......... אני נכנסתי ללחץ. יש לה הרגשות לפעמים (כך היא מספרת) שהיא חייבת לגעת, נניח, בשולחן או במשהו אחר. מה לעשות.............

שלום לך, אני מציעה לפנות לפסיכיאטר או לפסיכולוג ילדים לבירור יותר מעמיק. אם ה"הרגשה" שבתך רוצה לקפוץ מהחלון אכן נובעת מ- OCD (וכנראה שחשדת בזה אם כתבת בפורום הזה), הדבר הכי חשוב הוא לא להילחץ מהעניין. אנשים הסובלים ממחשבות/ דחפים אובססיביים מסוג זה, לא יבצעו בשום מצב את הפעולה שהם חשים, כביכול, דחף לעשותה (במקרה שמדובר בפעולה קיצונית של פגיעה בעצמם או באחרים, לא בדברים טריוויאליים כמו נגיעה בשולחן). הלחץ מהמחשבות, והפחד שבאמת יקרה משהו, משמרים את האובססיה ומעצימים אותה. הפחתת הלחץ, והידיעה שלא יקרה דבר ושאין צורך לנסות להימנע בכוח מהמחשבות האלה, עוזרים להפחית את האובססיה. שבת שלום!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית