האם יש לי הפרעה טורדנית כפייתית?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

22/10/2011 | 13:23 | מאת: אנונימית

שלום , אני בת 16 ורציתי לדעת אם יש לי הפרעה טורדנית כפייתית. אני חייבת שכל דבר יחזור להיות כמו שהוא היה - במקום שלו. לדוגמא אמא שלי נכנסה לחדר והזיזה לי את המחברת , אני פשוט חייבת שהיא תחזור להיות כמו שהיא הייתה. גם יש לי מין פחד שתמיד מסתכלים עליי .. אם נכנסתי לחדר אחרי המקלחת וסגרתי אחרי את הדלת , אני יהיה חייבת להסתכל בחלון ולראות שאין שם אף אחד .. למרות שאני יודעת בוודאות שאף אחד לא מסתכל. אני מפחדת להסתובב בחוץ לבד , ואם אני רואה גבר אחד או כמה גברים אני מתחילה ללכת יותר מהר ולהתקשר למישהו כדי ''סתם'' לדבר . גם יש לי מצבים שאני לא מבינה מה קורה איתי מבחינה רגשית .. אני יכולה להיות ממש שמחה ופתאום לא להבין למה שמחתי בכלל ולהיות בדיכאון .. מה קורה לי? אשמח לעזרה ממך.

שלום לך, יכול להיות שהסימפטום הראשון שציינת (חייבת שכל דבר יחזור למקום) קשור בטורדנות כפייתית. מאחר שאני נמנעת בדרך כלל מלאבחן באופן שטחי דרך האינטרנט, אני ממליצה לך למלא שאלון Y-BOCS, שהוא שאלון בדיקה עצמית לסימפטומים של OCD. הבעיות האחרות לא בהכרח קשורות בטורדנות כפייתית. מומלץ לשבת עם מטפל שיראיין אותך קצת יותר לעומק, ויוכל להסביר לך טוב יותר מה קורה לך. לגבי הבעיה האחרונה שציינת- מצבי רוח משתנים- יכול מאוד להיות שהדבר קשור בשינויים הורמונליים שקורים בגיל ההתבגרות, וזו תופעה נורמלית בהחלט שכמעט כל המתבגרים מתארים אותה.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית