מעשים ללא מודעות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

22/10/2010 | 15:48 | מאת: לילי

שלום, בעברי הרחוק הייתה לי תקופה שהייתי מרבה לשחק עם השיער הרבה ולעשות קשרים "בכוונה" כדי לנסות לפרק אותם אח"כ, דבר שיצר תלישת שיער.. מאז אובחנתי כסובלת מחרדות והתחלתי להשתמש בלוסטרל. כיום אני כבר עשרה חודשים מאז הפעם הראשונה שהתחלתילהשתמש בכדור.. אבל התופעה של התלישת שיער הבלתי רצונית חזרה..לעיתים אני מתעוררת מתוך שינה ושמה לב שאני משחקת עם השיער ותולשת מין "כדורי שיער" שכאלה...הדבר מאד מאד מפריע ומביך אותי.. יש משהו שניתן לעשות? תודה

לילי שלום, כדי לפתור את ההרגל המגונה של תלישת השיער, שייתכן מאוד שהוא קיים כדי להפחית חרדות ולחצים, יש צורך, קודם כל, לברר עם הפסיכיאטר המטפל בך- אם הטיפול עזר בעבר והפסיק לעזור, אולי יש מקום להחליף את התרופה או להעלות את המינון. אולם, טיפול תרופתי עוזר בצורה חלקית לעתים, ופעמים רבות לאחר שמפסיקים אותו, התופעה חוזר. לכן מאוד מומלץ לשלב טיפול התנהגותי- קוגניטיבי, שיעבוד על שינוי ההרגל המגונה, מודעות לדחף התלישה שלך ולפעולות שלך והפחתת לחצים בדרכים חלופיות. ציינת כי התלישה נעשית באופן "אוטומטי", "לא מודע" ואפילו בלילה- לכן, הטיפול יכול לסייע לך לפתח מודעות לפעולותייך ולהפסיק אותן בצורה מבוקרת. הסיכוי שההרגל יחזור על עצמו יהיה פחות במידה מאוד משמעותית. ראי גם התשובה שהשבתי לרונית בפורום זה. שבת שלום!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית