OCD וכפייתיות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

06/09/2011 | 18:10 | מאת: שאול

שלום רב! אני סובל ממחשוב טורדניות וכפייתות האם זה קשור אחד לשני ואיך ניתן לטפל בזה?

היי שאול, בדרך כלל נהוג להתייחס למחשבות כ"טורדניות" (אובססיביות) ולפעולות, שהאדם מבצע בעקבות המחשבות (שכביכול "מכריחות" אותו לבצע פעולות אלה), כ"כפייתיות" (קומפולסיביות). המחשבות הטורדניות, כפי שציינתי, קשורות לפעולות הכפייתיות בכך שהן גורמות להן. למשל, אדם שעסוק במחשבה "אסור שיהיה לי זיהום, ולכן אני חייב לשטוף ידיים"- שוטף ידיים באופן כפייתי. הטיפול המתאים הוא התנהגותי קוגניטיבי, אפשר בשילוב עם טיפול תרופתי. לא ציינת מהן המחשבות הטורדניות ומהן הפעולות הכפייתיות, ולכן קשה לקבוע אם הדברים שהתייחסת אליהם אכן קשורים זה לזה. כדי לעשות זאת, יש להבין את רצף ההתרחשויות: אילו מחשבות גורמות לאילו פעולות?

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית