OCD ויחסי מין

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

29/11/2010 | 23:41 | מאת: אובדת עצות

האם ייתכן מצב בו הפרעה טורדנית אצל אדם (הפרעה שאינה מאובחנת, יש לציין) גורמת לו להימנע מקיום יחסי מין מלאים? בן זוגי אינו מוכן לחדירה במהלך קיום יחסי המין ואינו מוכן (ונראה שאינו יכול גם) להסביר מדוע. לא מדובר בבעיית אמון חשש מכניסה להיריון. לא מדובר בהיעדר משיכה או בבעיות בתפקוד. פשוט נרתע מחדירה, מצב המרגיש לגמרי לא טיבעי. לא ידועה לי טראומה בעברו. מדובר באדם שסימנים רבים המתוארים שחלק מהפרעות טורדניות מתקיימים אצלו.

מצב כזה בהחלט יכול להתקיים כתוצאה ממחשבה אובססיבית, אובססיות גורמות לאנשים לעשות כל מיני דברים שלאחרים נראים מוזרים. אולם, אף אחד לא יכול לדעת מהן מחשבותיו של אדם אחר, אלא אם כן הוא חולק אותן עם הסביבה. לכן, אי אפשר לדעת אם זו אכן הסיבה להימנעות מחדירה, אלא אם כן בן זוגך יספר לך. כדאי שתמשיכי לנסות לשכנע אותו לספר לך, משום שהדבר פוגע (או יכול לפגוע) בקשר הזוגי, ולכן קשור גם אלייך. ניסיונות השכנוע צריכים להיעשות באווירה מקבלת ולא שיפוטית, את יכולה לומר לו שאת מעוניינת לדבר על כך בפתיחות על מנת לעזור לו ולשפר את הקשר הזוגי, ולא כדי לשפוט אותו לרעה. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית