מחשבות מהעבר ו-OCD

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

15/11/2010 | 12:06 | מאת: דניאל

שלום אני די ודאי שיש לי ocd שכמובן בא לידי ביטוי בדרכים שונות. בדרך כלל המחשבות ocd שלי מתרכזות סביב רגשות אשם על זה שאני מסתכל על אנשים שנראים טוב כאשר רגשות האשם מופיעות בעיקר כשהאדם בו אני מסתכל הוא קטין כי אז עולה החשש מפדופיליה למרות שאין שום סיבה הגיונית שאחשוש מזה. יכול להיות שבעבר המאד רחוק כשהייתי בסביבות גיל 15 לפני כ25 שנה כשעשיתי בייביסיטר לכמה ילדים , יש סיכוי שנגעתי באחת הילדות איפה שאסור לגעת אבל אני ממש לא בטוח שזה קרה ואני יודע שיש תופעה כזאת בocd שמנסים לשחזר אירועים מהעבר שלא תמיד קרו. גם אירוע כזה משגע אותי ומדי פעם מתעורר אצלי בראש ולא מרפה. היום נהגתי באוטו בלילה וכנראה שהגלגל הקדמי פגע קצת באבן המדרכה והמחשבה שאולי פגעתי במישהו לא מרפה. האם האירועים שציינתי מראים שיש לי או סי די ? האם אלו תופעות נפוצות? מצטער על האריכות.

היי דניאל, הסימפטומים שציינת יכולים בהחלט להיות חלק מ-OCD, מחשבות על כך שפגעת במישהו או שאתה עלול לפגוע במישהו הן אחד התכנים הנפוצים (אם כי לא הנפוצים ביותר, כמו ניקיון, בדיקה וספירה) הקשורים בהפרעה. עם זאת, כדאי לשאול את עצמך: לגבי התופעה הראשונה- עד כמה אתה מאמין באמת שתפגע במישהו כיום (כלומר, עד כמה המחשבה הזו הגיונית ומבוססת)? לגבי התופעה השניה- עד כמה אתה מאמין באמת שפגעת במישהו בתאונת דרכים (בסולם של 0-100)? אם התשובה לאחת השאלות או שתיהן נמצאת בצד הגבוה של הסקאלה, זה יכול להשפיע על האבחנה ועל צורת הטיפול בך, לפחות בצורה חלקית. בהצלחה! שרון.

12/10/2012 | 07:19 | מאת: אלמונית

שלום, רציתי לשאול בהקשר לשאלה של הבחור, מה זאת אומרת שיכול להיות שזו אבחנה אחרת? איזו אופציות יכולות להיות?

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית