תלישת שיער

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

19/10/2010 | 11:52 | מאת: רונית

שלום שרון כבר כ 10 שנים יש לי נטיה לתלישת שיער. שערה שערה.. יש לי אזור בראש כבר עם שיער דליל.. אני בת 26 האם יש לזה פיתרון לא תרופתי? תודה מראש

היי רונית, התופעה ממנה את סובלת, במידה שמדובר בתלישת שיער כפייתית (הנובעת מדחף לתלוש את השיער), נקראת טריכוטילומניה. בוודאי שיש לכך טיפול לא תרופתי. הטיפול היעיל ביותר הוא טיפול פסיכולוגי התנהגותי- קוגניטיבי (CBT), העוסק בעיקר בשינוי הרגלי התלישה, שליטה בדחפים ומציאת דרכים חלופיות להפחתת הלחץ המוביל לתלישה. הטיפול היעיל ביותר הוא טיפול משולב- תרופתי יחד עם התנהגותי קוגניטיבי.כאשר יש שיפור משמעותי בסימפטומים כתוצאה מהטיפול הפסיכולוגי, מפחיתים בהדרגה את מינון התרופות. הרעיון הוא, שהטיפולים תורמים זה ליעילותו של זה. אולם, אם את לא מעוניינת כלל בטיפול תרופתי, אפשר ללכת רק על CBT.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית