אוסידי וחרדה משתקת עם היפוכונדריה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

25/06/2022 | 12:55 | מאת: שני כהן

היי דוקטור.. אני סובלת מאוסידי מגיל 6 בערך..היום בת 35. תחילת השנים האוסידי שלי היה בעיקר ניקיון ואז בגיל 16 החלה תפנית- הוא הפך לפחד משתק מסכיזופרניה ואובדן שפיות.. העניין הוא כזה-כבר ראיתי שני פסיכיאטרים (אחד מזדמן ואחד קבוע של שנים) שקבעי שמדובר באוסידי היפוכונדרי קשה.. אני כל הזמן סובלת ממצבי אבל התופעות-ואוו התופעות. יש לי מצבים שהקושי הנפשי כבר וקופצים לי משפטים או מילים למח,יש מצבים שנדמה לי שאני מריחה משהו ואני בטוחה שאני הוזה..הרבה פעמים בימים האחרונים עולה לי ריח מוזר לאף (אני עם קורטנה אז בחיי שלא יודעת למה לקשר זאת) פעם אוכל, פעם בושם ואני יודעת שזה ריח שעולה באפי ומהגרון ולא מבינה למה זה קורה.. העניין הוא שאחרי שאני נבדקת על ידי פסיכיאטר הוא מאשר שהכל בסדר ואז התופעות נעלמות! עד ששוב אני עוברת משבר וזה חוזר חלילה... הפסיכיאטרים אומרים שזאת אובססיה, אבל איך אובססיה יכולה להיות כל כך חזקה כמו ריח שעולה לאף? כשזה התחיל פחדתי חהריח ריח שרוף שמאופיין עם הזיות ואז זה פשוט נתקע וחיפשתי אישור מהסביבה אבל נראה שכשעולה אובססיה כזאת היא סוחפת את הגוף וקוראת הרבה פעמים.. אני מרגישה מותשת בגופי.. היתה לי רימיסיה יפייפיה מההפרעה עד שהתחסנתי חיסון שלי (לא יודעת אם יש קשר או לא אבל זה פשוט קרה) והבן שלי במקביל אובחן על הספקטרום.. אני מאוד רותה להתחיל סרנדה אבל מפחדת מההתחלה כי היא בדרך כלל מחמירה את האוסידי שלי עד שהגוף מתאזן.. מה עושים?? איך חיים ככה?? איך מתמודגים כשגם סיביטי לא עוזר?? ההיפוכונדריה פוגעת בי מחשש גם לבעיות פיסיות..נואשת

היי שני, אובססיה בהחלט יכולה לכלול גם דמיון של ריח (נתקלתי במקרים כאלה, בעיקר של אנשים שדמיינו ריח רע ולכן חשו צורך להתקלח כל הזמן). זה נראה שבמקרה שלך, זה קורה מאחר שאת כל הזמן קשובה לתחושות שלך, והמוח כל הזמן "מחפש" חרדות ודמיונות - ולכן הם עולים באופן טבעי. העיסוק בקבלת אישורים מתמדת גורם לכל העניין לחזור על עצמו שוב ושוב. ההחמרה המסוימת במצב בעקבות התחלת התרופות היא בדרך כלל לא נוראית, והיא זמנית וחולפת. את צריכה לחשוב עם עצמך ולהחליט האם זה "שווה את זה". לגבי טיפול CBT, צריך לראות למה הוא לא עבד. במקרים רבים זה קורה עקב חוסר התמדה. סיבות נוספות יכולות להיות חוסר כימיה עם המטפל, קושי בהבנת המשימות או בהתאמתן למקרה הספציפי, ועוד. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית