שאלה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

27/01/2011 | 01:42 | מאת: עודד

כנראה אני סובל מocd קשה כשבתקופה האחרונה (שנתיים) נוספה כפי הנראה בעייה בגוון פסיכוטי יש לי פחדים וטכסים עקב הפחדים .הראש עסוק במחשבות מגעילות(מין) שכביכול אני לא מספיק גבר ופחדים אי רציונליים משטן התובנה לא מלאה כנראה. אני פשוט קורס תחת הלחץ .מה עושים? בתודה מראש עודד.

היי עודד, מעניין לדעת כיצד אתה יודע שלבעיה שלך יש מרכיב פסיכוטי. האם אובחנת וטופלת על ידי פסיכיאטר? האם בנוסף הפסיכיאטר אבחן OCD? בכל אופן, אם עדיין לא פנית, נראה לי ששווה לפנות קודם כל לפסיכיאטר, כדי לקבל אבחון כמו שצריך. נראה לי שטיפול תרופתי יהווה גורם חשוב בדרך לפתרון הבעיה שלך. בדרך כלל נהוג לתת תרופות אנטי דכאוניות מקבוצת ה- SSRIs, שפועלות בצורה טובה גם על אובססיות. אם אכן יש מרכיב פסיכוטי, נהוג להוסיף תרופה אנטי פסיכוטית (למשל סרוקוול). לאחר מכן, ניתן לפנות למטפל התנהגותי קוגניטיבי, אשר יעזור לך להפחית את הפחדים ואת הטקסים. הטיפול הוא קצר מועד יחסית, תלוי בחומרת הבעיה ובמידת ההשקעה של המטופל בתרגילים הניתנים במהלך הטיפול. מידע נוסף על הטיפול הפסיכולוגי בהפרעה קיים במאמר המצורף לפורום זה (או באתר שלי). בהצלחה!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית