דכאון קליני ובעיות רפואיות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

01/03/2011 | 10:47 | מאת: ענת

בת30 עברתי תקיפה מינית לפני שנה ששיתקה אותי+ הדבקה חמורה בפפילומה אח"כ טיפול בחומר כימי שכולל כאבים איומים ונזק חמור לנרתיק ולרחם שהחמיר בטיפול בית החולים!!!!, כאבי ראש כרוניים כתוצאה מטראומה ופוסט טראומה מתמשכת , סחרחורות , בעיות חמורות בזכרון , תשישות כרונית ,בעיות קוגנטיביות, הפרעות חמורות במערכת העיכול. אני בדכאון קליני חמור לא עוזר כלום- שיחות פסיכולוגיות , טיפול בתקיפה, פסיכותרפיה רפואית גופנית שכוללת טיפול אלטרנטיבי, כדורים פסיכאטריים , שינוי תזונתי, מעקב גניקולוגי, כמובן טיפול בנושא התקיפה . אף אחד לא ממש מבין מה עובר עליי וכל יום יש רק הידרדרות במצב הנפשי והגופני. בנושא הכלכלי כבר אין מה לדבר. הייתי בחורה מוצלחת כמעט בכל תחומי החיים (הייתי superwoman שעוזרת לכולם.הפכתי לרובוט ואיבדתי את החשק לחיות. על זוגיות אין מה לדבר בכלל. יש משפחה שמעודדת אבל כלום לא מצליח. מגיעה לעבודה כדי לא להשתגע. פעולה פשוטה כמו נהיגה או קריאה לפעמים בלתי אפשריים. מרגישה כמו חיה מתה. נטייה בעבר לחרדות ועכשיו החמירו, עם תחושת בדידות איומה ומחשבות אובדניות. מפחדת להישאר לבד בעולם ללא זוגיות, אהבה וילדים (אחד כבר נבהל מהענין) לא רוצה להגיע למצב של אשפוז ובאיזור שאני גרה (שפלה) אין בבתי החולים ממש טיפול של טראומה ופוסט טראומה לנפגעות תקיפה במצבים אקוטיים ומתקשה להגיע (בעיקר בגלל התשישות האיומה) למרכז הארץ.

שלום ענת, ראשית השתתפותי הכנה בכאב המתמשך המלווה את שגרת חייך בשנה האחרונה. מדברייך עולים שני דברים מרכזיים: האחד, שעברת הרבה טיפולים/ייעוצים/פניות לעזרה מאז התקיפה, והשני הוא שלהרגשתך דבר לא ממש עזר לך, או כדברייך " אף אחד לא ממש מבין מה עובר עליי וכל יום יש רק הידרדרות במצב הנפשי והגופני". מצד אחד את מעלה חששות ודאגות קיומיות אמיתיות וחשובות, שיש לגעת בהם בעדינות במסגרת טיפול פסיכולוגי, ומצד שני לא כל כך ברור מה את בעצם שואלת, מה את מבקשת, למה את זקוקה כרגע מבחינתך? ברור לי מהדברים שלך, שאת בעומס גבוה, ואולי לעיתים בלתי נסבל, אבל לא מרגישה שיש לך על מי להישען, ואפילו (כך נדמה מהדברים) גם לא על עצמך, וזוהי בעיה לא קטנה. כפסיכולוג, קשה לי שלא לראות בטיפול פסיכולוגי עזרה ראויה והכרחית למצבך, אבל בדברייך כאמור יש ספק גדול. אם כך, אני מזמין אותך לשיחה טלפונית עימי, ואולי ממנה אדע טוב יותר כיצד לסייע לך. כל טוב, יהודה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית