היפוכונדריה וחרדות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

20/11/2015 | 21:23 | מאת: אנה

היי אני בת 22 בדרך כלל בריאה חוץ מאפילפסיה שגילו לי בצבא . אני נמצאת בזוגיות בריאה , הכל טוב בבית בעבודה ועם החברים אבל בזמן האחרון (חודש וחצי כמעט) אני נמצאת בחרדות יומיומיות . בהתחלה חשבתי שזה בגלל המצב הבטחוני כי זה התחיל בערך בתקופה שהכל התחיל. היו לי כאבים בחזה והתקפי חרדות ואחרי ביקור בטרם איכילוב שלחו אותי עם האבחנה שזה באמת רק התקף חרדה ונתנו לי ואליום . אחרי שהמשיכו לי הכאבים הייתי בטוחה שיש לי מחלה לבבית כלשהי וכל הזמן הייתי בביקורים אצל הרופאה שלי שאמרה לי שהכל בסדר . אבל אני ממשיכה להאמין שיש לי משהו . כל דבר קטן , כל פצע או כאב אני ישר מחפשת בגוגל ומתחילה לקרוא מאמרים. בדרך כלל התוצאות הניתנות בגוגל מצביעות על דברים חמורים כמו סרטן וכו. אני בוכה לפחות פעמיים ביום . אני מתוסכלת חרדה ומפחדת . בחיים לא הייתי במצב הזה ואני מרגישה שאני לא עצמי . אני מפחדת שבסופו של דבר כל החרדות וההיפוכונדריה הזאת תתחיל להשפיע על הקרובים עלי ובכך אני אתחיל לאבד אותם. חבר שלי כל הזמן תומך ועוזר אבל אנע מרגישה שאני משתגעת מהמצב שלי ומפחדת בעיקר שזה ישפיע עליו. אני אמורה ללכת לפסיכולוג בתחילת דצמבר שיפנה אותי לטיפול מתאים . עד אז האם יש לך עצה או איזה טיפ שיוכלו לעזור לי לחזור לשגרת חיים רגילה? תודה רבה מראש

שלום אנה, קודם כל עשית את החלק הראשון והחשוב ביותר – להבין מה הבעיה שלי! את מבינה כיום שאת סובלת מחרדות ושינויים במצב הרוח, ככל הנראה על רקע אירועי סטרס חיצוניים. זה עדיין לא מסביר למה, ללא רקע נפשי קודם, החלו החרדות בעיתוי המסוים בו הן התחילו וגם לא מסביר כיצד ניתן לווסת ולהפחית אותן ביום-יום, אולם כפי שאמרתי, הצעד הראשון נעשה. הצעד השני, שיכול להיעשות רק במסגרת טיפול פסיכולוגי, הוא להרחיב את האבחון הפסיכולוגי ולקבוע את המטרה הטיפולית. לאחר מכן יחל הטיפול שיתמקד בלימוד שיטתי של הדרך להחזיר את תחושת השליטה לחייך, אם באמצעות ברור רגשי מעמיק של אישיותך ואם באמצעות הקניית כלים מחשבתיים-התנהגותיים ביום יום. תחילת דצמבר זה ממש מעבר לפינה ורצוי שתגיעי למפגש עם הפסיכולוג עם רשימה של כל הדברים שמציקים לך ואפילו רישום של החוויות והאירועים המלווים אותך בימים אלה (רישום אישי בכל סוף יום של מה שעברתי תוך מיקוד ברגעים בהם הופיעה חרדה) בהצלחה יהודה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית