מצב רוח קשה אחרי ניתוח בריאטרי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

19/09/2017 | 17:06 | מאת: למא

לפני חודשיים עברתי ניתוח מיני מעקף ירדתי 20 קילו, יש לי בעיה מאוד מדאגת מיום הראשון לאחר הניתוח הרגשתי שנשארה לי קיבה גדולה (לא קטנה כמו שצריך) אז הייתי יכולה לאכול כל מה שבא לי ובכמות שאני רוצה למרות שיש לי קצת הקאות , קשה חי מאוד להתמודד עם החיים החדשים עדיין אני אוכלת מהר ובכמות גדולה אני מכניסה אוכל ככל האפשר עדיין בחירות סוגי האוכל לא השתנו לא יכולה לשנות את התזונה והרגלי החיים שלי עכשיו אני מאוד מאוד עצבנית ומרגישה חרטה למרות כל הסבל והקושי לחיות עם השמנת יתר אני מאוד רוצה לחזור כמו שהייתי מאושרת אוכלת מבלי גבולות ואפילו החשיבה שאני לא דומה לבן אדם רגיל מעייפת אותי , אני אוהבת אוכל מאוד מאוד הוא כל החיים שלי הגעתי למשקל של 120 קילו בגיל 17 המשכתי לעלות ולרזות עד שהגעתי להחלטה לעבור ניתוח בריאטרי עם משקל 125 קילו בגיל 19 ،רק אחרי הניתוח ידעתי שההשמנה לא הייתה בעיה גדולה אני אוהבת את עצמי שמנה ויש לי בטחון עצמי מצד שני אמרתי לעצמי זו לא חיים כאבי גב ורגליים דיכאון ולחץ דם בעיות בבולטת התריס שקשורות להשמנה אבל הבעיה ההכי שחיחה אצלי היא למצוא חבר כמו כל הנערות אני מתלבטת . מה שמדאיג אותי עכשיו שאני מנסה כל דרך אפשרית להרחיב את הקיבה שלי אני מכניסה אוכל מצד שני אני יודעת שזה לא נכון את מכשילה את הניתוח ומאבדת את ההזדמנות שנתתי לעצמי עברתי תקופה קשה עם הניתוח , רק רוצה לחזור כמו שהייתי 😢😭 אני מרגישה שעם כל קילו שאני יורדת אני מאבדת מה שהוא מפנים אני בוכה ובוכה ואף אחד יכול לעזור לי. אין פתרון...

שלום לך, לפי תאור מצבך אני ממליץ לך לפנות לאבחון במכון להפרעות אכילה, שבו יש מומחים בתחום השמנת היתר והשיקום בעקבות ניתוח בריאטרי. כיום האבחון והטיפול בתחום נעשים תוך כיסוי ביטוחי של קופות החולים. אנא פני לרופא המשפחה שלך ובקשי הפנייה לאבחון במכון עמו עובדת הקופה. בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית