סרטן רקטום גרורתי - בכבד, טחול ולימפה בחזה.

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

01/04/2011 | 20:45 | מאת: אריאלה ב.

אני מאובחנת בסרטן רקטום עם גרורות בכבד, טחול ולימפה מחודש דצמבר. מחודש ינואר מטופלת בפרוטוקול פולפירי ואורביטקס. ה-CEA שלי בחודש דצמבר היה 25,000, בינואר 32,000, ובסוף מרץ 6,000 בלבד. אני מחכה לתוצאות ה-CT,אני מניחה שקיים מצב של נסיגה בסרטן. הרופא המטפל שלי הבהיר לי שבמחלה שלי לא אהיה מועמדת לניתוח עקב הגרורות הרבות. השאלה שלי אם תהיה נסיגה משמעותית בגידול בסרטן הרקטום, האם אני יכולה להיות מועמדת להליך של HIPEC, עד כמה שאני מבינה שזה הליך כימי וניתוחי בו ניתן להוציא מחלל הבטן את כל הגידולים, האם במצבי ניתן יהיה לנקות אותי מכל הגרורות בכבד, טחול ולימפה.מה אחוזי הצלחה וסכנה בהליך זה ואי הישנות חזרה של הסרטן. בתודה מראש על התשובה.

03/04/2011 | 10:00 | מאת: ד"ר עינת שחם-שמואלי

לצערי אם יש גורות גם בכבד וגם בחלל הבטן (או במספר מקומות אחרים בו-זמנית) לא מקובל כלל לנתח, גם אם מודגת תשגובה טובה לטיפול. זה מצב שהוא מעבר ליכולת של מנתח להוציא ולנקות את כל אתרי הגרורות.

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול