בדיקות סקר לגילוי סרטן המעי הגס

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

07/03/2012 | 22:45 | מאת: רון

האם בדיקת דם סמוי בצואה אינה בדיקה מספקת ? מדוע ההמלצה היא על קולונסקופיה ? לתשובתך אודה.

11/03/2012 | 22:32 | מאת: ד"ר רויטל קריב

בדיקת דם סמוי בצואה הינה בדיקה לגילוי גדולים או פוליפים מתקדמים במעי בלבד ולא לגילוי פוליפים באופן כללי שאינם נוטים לדמם- במצבים אלו לעתים כבר יש גדול. גם במצב של גדול רגישות הבדיקה איננה מלאה מספקת אך בהחלט יותר טובה מלא להבדק... הבדיקה מיועדת אך ורק לאנשים ללא גורמי סכון לסרטן המעי הגס דהינו ללא סיפור משפחתי או ללא פוליפים או גדול בעברם וללא מחלות מעי אחרות. כאשר נמצאים במעקב אנדסוקפי ניתן לשלס במרוים בין הקולונוסוקפיות בדיקות של דם סמוי כדי לרווח את הבדיקות או להיות בטוחים שבינהן אין ממצאים חריגים

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול