בן 91 לא מנתחים לא מטפלים יותר -לך תמות

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

16/05/2017 | 17:29 | מאת: דבי

אבי עם סרטן מעי גס 15 סמ מהרקטום קצת בעצמות ובכבד הכירורג רצה לנתח האונקולוג הכריע לא....לפני חצי שנה מאז טיפולי קסולדה ואווסטין והיתה עצירה עכשיו אחרי פט סי טי יש התקדמות של מילימטרים ומפסיקים הכל משאירים לחודש קסולדה . אבי היה מוכן לניתוח אם כל הסיכון.האונקולוג מנע אבי נראה בן 70 לפני הכימי עכשיו הוא ניראה לגילו אחרי כל הרעלים . אני מבינה שבארץ לא טורחים להתאים החומר הכי אפקטיבי כמו שעושים בארה"ב . אין אפשרות להינתח בפרטי.??מה אפשר להציע לו בתחום....מה ידוע לך על קרסטין שניתן ביפן לנטינאן,סכיזופילאן.אין בארץ??.לטעמי נתנו לו טיפול סתמי לא התאמצו במיוחד מפאת גילו. לא הוגן

בדרך כלל מתפלים את הגיל הפיזיולוגי ולא גיל ביולוגי. אז לבצע ניתוח לגיל 91 - אם הוא במצב פיזיולוגי טוב אז אין בעיה. אבל י סיכונים ואם יש כבר גרורות אז מאוד קשר לטפל כי צריך או כימותרפיה בכמויות גדולות +/- הקרנות וזה קשר לעבור לגילים האלו. אז השאלה למה לנתח את המקור הגידול הרקטום אם אין חסימה ואין דימום או אנמיה. זה מקרה מסובך וצריך לעבור על המסמכים ולקיים דיון בין כירורגית ואונקולוגים ואתם. לעבור ניתוח, אם יש אינדיקציה ואין סיכון גבוה מדי בהחלט יכול להיות פרטי אבל גם כן ציבורי יש ביתי חולים אחרים וטובים. הייתי מומלץ לחוות דעת שנייה ולשמוע עוד הרכה. לגבי הטיפולים ששאלת, בארץ יש המון תרופות האלו, אבל יש גיל מסוים שאפשר להכניס משהו מחקר וזה בדרך כלל 80. אבל הרופא הנכון להתייעץ זה האונקולוג שלו. שהוא ירגיש טוב, ד"ר וייט

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול