קיטורדה מועיל במניעת הגידולים מלהתפשט

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

26/02/2017 | 21:17 | מאת: דבי

הבנתי ,שעזר לגימי קרטר בגידולי מוח ....מה ידוע לך קיטורדה בלהועיל לחולי סרטן מעי הגס ברקטום וגרורות לעצם ......מבינה שלגיל 91 לא מנתחים בינתיים מקבל אווסטין וזומרה שזה הארכת חיים לא הבראה .האם יועיל אם ינתן לו קיטורדה ???ובמה ...אחוזי תועלת? ומדוע שמוכן לניתוח הוצאת הגידולים לא מוכנים לנתח??מחכים למקרה חירום ..חסימה???למה הגישה הזאת

שלום דבי, אני מחלק את השאלה שלך ל2 חלקים - טיפול אונקולוגי לגידולי מעי עם גרורות ולניתוח של הגידול (The primary) אם יש כבר גרורות (secondaries). 1. קיטורדה היא תרופה ביולוגי ששנתה את ההישרדות של אנשים עם גידולים בעור (מלנומה) וראיות. כרגע זה עדיין במחקרים לגידולים של המעי גס ורקטום אבל ממתינים לגעת את התשובות ואם זה יעזור כמו שמקווים. לצערי רק דרך מחקר אפשר לקבל אותה. לאנשים עם גרורות ממקור מעי גס או רקטום, האונקולוגים נותנים טיפולים משולבים לפי מצב הגרורות, מצב פיזית של המטופל ואיזה סוג גידול מדברים. לגבי מחקרים וטיפולים חדשים שעוד לא בסל צריך להתייעץ עם האונקולוג. 2. ניתוח אצל משהו כבר עם גרורות זה דיון לפי המקרה. בדרך כלל אם אין חסימה או דימום או זיהום קשה, לא מנתחים ומתחילים אם טיפול כימותרפיה. אם הגרורות מגיבים ואפשר לכרות גם אותם אז מנתחים כדי לכרות אותם וגם הגידול מקורי. (או באותו ניתוח או ב2 ניתוחים בנפרד). לצערי גרורות בעצבים לא נותנים לכרות אבל אם מגיבים טוב לטיפול אפשר לנתח את הגידול מקורי במיוחד עם יש חשד שהוא יגרום בעיה כמו חסימה. הסיבה שלא מנתחים מיד את המקורי, כי קודם כול זה דוחה את הטיפול כימותרפיה וגם כן יכול להחליש את המטופל ולתת את הגרורות לגדול עוד יותר לפני טיפול. תמיד אבל יש סיכון לא לנתח וצריך להיות במעקב צמוד כדי שזה לא יקרה. הבסיס לא לנתח זה בגלל הגידול המקורי גודל מאוד עיתי ואז הסכנה של חסימה וכו נמוך יחסית. אני מקווה שזה עזר? אם לא או יש עוד שאלות נא לשאול, יהיו בריאים ד"ר וייט

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול