סרטן במעי הגס-גנטיקה

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

04/06/2011 | 21:26 | מאת: רונית

אני בת 42 ואבא שלי שנטש אותנו כשהייתי בת שלוש נזכר בעט גסיסתו בגיל 74 ליצור קשר ולספר לנו על רשימת המחלות הגנטיות שלו אז הוא מאובחן וחולה ועבר טיפולים והקרנות עקב סרטן במעי הגס. מה זה אומר לגבי שאני קירבה ראשונה? ואיך זה משפיעה על ילדי שלי?

04/06/2011 | 22:00 | מאת: ד"ר רויטל קריב

הי רונית כדאי לגשת לאחד המרכזים המתמחים בנושא סרטן גס משפחתי בהם יושב גסטרואנטרולוג וגנטיקאי ותוכלי לקבל הכוונה איך להתקדם בברור ואילו בדיקות את ומשפחתך צריכים לבצע. מרכזים כאלו קיימים באיכילוב (03-6974458) ובילינסון ובהדסה (שם יעוץ גנטי בנפרד ), חשוב לאסוף נתונים על עוד בני משפחה אם חלו באיזה גיל ובמה דעי שניתן בהחלט לעזור ולמנוע תחלואה במשפחה עם אבחנה מעקב מתאימים בהצלחה

04/06/2011 | 22:00 | מאת: ד"ר רויטל קריב

הי רונית כדאי לגשת לאחד המרכזים המתמחים בנושא סרטן גס משפחתי בהם יושב גסטרואנטרולוג וגנטיקאי ותוכלי לקבל הכוונה איך להתקדם בברור ואילו בדיקות את ומשפחתך צריכים לבצע. מרכזים כאלו קיימים באיכילוב (03-6974458) ובילינסון ובהדסה (שם יעוץ גנטי בנפרד ), חשוב לאסוף נתונים על עוד בני משפחה אם חלו באיזה גיל ובמה דעי שניתן בהחלט לעזור ולמנוע תחלואה במשפחה עם אבחנה מעקב מתאימים בהצלחה

10/07/2011 | 23:31 | מאת: ד"ר גיא רוזנר

רונית שלום, בהחלט מסכים עם כל מה שד"ר קריב כתבה בנושא. העובדה שאביך לקה בסרטן המעי הגס אינה הופכת בהכרח את מחלתו למחלה גנטית. אמנם, קרובים מדרגה ראשונה של אדם שלקה בסרטן המעי הגס נמצאים בסיכון יתר ללקות בסרטן המעי גס ולכן מומלצת במקרים כאלו בדיקת קולונוסקופיה החל מגיל 40 (במידה וקרוב המשפחה חלה בגיל 50 ומעלה) ובתדירות של פעם ב 5 שנים. במידה וקרוב המשפחה חלה בסרטן המעי הגס לפני גיל 50 אזי לקרובי המשפחה מומלץ להתחיל את המעקב הקולונוסקופי 10 שנים קודם לגיל התחלואה של בן המשפחה. לגבי האפשרות שהגידול של אביך נבע מסיבה גנטית - יש היום אפשרות לברר זאת במעבדות בארץ. ראשית דרוש ייעוץ גנטי והסבר לגבי דרכי הבירור האפשריות. לבירור הגנטי במשפחה חשיבות עבורך וכמובן עבור ילדיך שכן באם יימצא שינוי גנטי במשפחה אזי קיים סיכוי ששינוי זה יעבור מדור לדור ויעמיד את האדם שירש את השינוי בסיכון יתר משמעותי ללקות בסרטן המעי הגס.

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול