משבר

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

08/01/2015 | 13:27 | מאת: הילה

שלום, אשמח לייעוץ קצר, והשיקול הוא כמובן להגיע לייעוץ זוגי. אני (25) ובן זוגי (30) עומדים בפני חתונה. החתונה עוד כ-4 חודשים. אנחנו יוצאים שנה וארבע. יש לי בעיה קצת מורכבת, בילדותי חוויתי טראומה מחיי הוריי, אבא שהיה באופן תמידי מדבר על גופה של אימי בצורה מזלזלת וגורם לה להרגיש שהיא לא טובה אף פעם, ושהיא שמנה וכדומה. אימי בעקבות כך חשה דימוי גוף וחוסר ביטחון ירוד בצורה נוראית שגרמה לה לא להיות מאושרת אף פעם ולהרגיש לא מספיק טובה. אני הייתי האוזן הקשת של אימי ונחשפתי לכל המילים הנוראיות שנאמרו וכמובן שזה השפיע עליי ונשרטתי מיזה. אציין שהוריי גרושים כיום ואימי התחתנה שוב והיא מאושרת. לגבי הזוגיות שלי, מתחילת הקשר חוויתי מבן זוגי כל מיני הערות מאותו סוג : כמו מאמי מזה הצלוליטיס הזה, מזה הסימני מתיחה האלה, "זה נידמה לי או שגדלה לך הרגל" , "מאז שהפסקת להתאמן שמנת והתרחבת", "הבטן שלך הייתה יותר שטוחה בקיץ", "לדעתי העלת במשקל"...ועוד דברים בסיגנון...חשוב לציין שאני רזה ושוקלת 55 1,68. בן זוגי הודה בעבר שהוא חרד לכך שבת זוגתו תשמין ותזניח את עצמה ולכן הוא נלחץ כאשר אני כבר לא מתאמנת או אוכלת מה שבא לי...בעקבות הערות אלו במשך הזמן גרמו לי לדימוי גוף מאוד נמוך, גרמו לי לאי שביעות רצון לגבי עצמאי שחשוב לציין שהייתי מאוד מאוד אוהבת את הגוף שלי. ניהלתי איתו שיחה על נושא זה מספר פעמים לא קטן והגעתי למצב שעזבתי את הבית ל3 ימים בגלל זה..כדי שיבין שאני לא מוכנה להתחתן עם גבר כזה. לאחר מקרה העזיבה עשינו שיחה וחשוב לציין שבאמת הוא לא אמר יותר כלום במשך בערך 4 חדשים, ולאחר 4 החודשים האלה מידי חודשיים הוא זורק איזה הערה קטנה וגם אם אני מגיבה לו הוא מנסה בדרך אחרת להוכיח שהוא צודק...ז"א רואים שזה לא חלף לו...וזה אוכל אותו מבפנים שכל כמה זמן הוא מעיר איזה הערה. אני מרגישה לא מסופקת בקשר, ממורמרת ולחוצה לגבי הנישואין שלי איתו... יש לו את אותה תכונה של אבי וזה עוד יותר טראומתי בשבילי בגלל שאני סוג של חוויתי את זה על הוריי. אני באמת מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות, זה משפיע לי על כל החיים- בסקס, בזמן שאני עומדת לידו עירומה, או סתם שהוא מסתכל עלי אני פשוט מרגישה לא מספיק טובה בעיניו...ואני לא יכולה לחיות עם ההרגשה הזו. ומה שיש לו לטעון, זה שיש לי רגשי נחיתות ואני מפילה את זה עליו..הוא אפילו לא מוכן להודות שהוא זה שהכניס אותי לריגשיי הנחיתות האלה ושהוא מאוד אוהב את הגוף שלי ומסופק ממנו ותמיד מחמיא לי וכו'. לפניו בשום זוגיות לא הייתי כך...אשמח לעזרתך וייעוצך...תודה

יקירתי ראשית אני שמח עבור אימך אותה הזכרת כי היא מאושרת בפרק ב שלה.... וכן לטעמי יש קשר הדוק ביןמה שאת חווה ולרוב אחרי חתונה תופעות שונות כמו חוסר אמפטיה, חוסר כבוד הערות פוגעניות, אלימות מילולית או פיזית מתגברים. כיוון שחווית את מה שהיה בבית, עשי לעצמך טובה ,ובעיקר טוב לחיים אל תיכנסי למקומות שאחר כך אולי תאלצי לצאת מהם. הדבר דורש ברור מעמיק לפני כניסה תחת החופה. החופה היא רק טקס של יום אחד ,הזוגיות נמשכת שנים רבות. מציע לך להיכנס לאתר שלי ולקרוא מה אני נוהג לעשות עם זוגות טרם נישואים. הסטטיסטיקה איננה משקרת. שם לאחר אופוריית החתונה מתחילות הבעיות נהר מאוד ולשניכם כבר יש משהו שכל אחד מציק לו וכל אחד מדחיק. אם לא תגיעו להבנות ברורות והכרה מודעת, סבירות גבוהה שאכן תתרחש בעיה ורצוי למנוע אותה קודם לכן. אין לי פתרונות קסם בהתכתבות. אני מציע לעצור גם במחיר של לדחות את החתונה ,ולהגיע ליעוץ וטיפול שעשוי לתת את מה שמצופה מזוגיות- אהבה- הערכה - אמפטיה- התחשבות- קבלה. צלצלי אלי אם את רוצה לתאום פגישה

מנהל פורום משפחה וזוגיות