כדורי שינה עם טווח שינה ארוך .

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

06/01/2013 | 00:42 | מאת: מירו

שלום . אני בן 66 ונעזר בכדורי שינה , בנוסף לכדורים של סוכר [ מאוזן ] לחץ דם [ בסדר ] ברזל , b12 . ניסיתי , בהמלצת רופא משפחה ועפי מרשמים , התחלתי בנוקטורנו עברתי לאימובן המשכתי לכדור החדש יחסית אמביאן cr12.5 ugfahu tbh n וכעט אני משתמש בבונדרמין 25 מג . בן החלפה להחלפה עברה שנה לפחות . הבעיה שכל אלו הניזכרים " עוזרים " לי לישון בן 4 ל- 5 שעות בלילה בלבד . עלי לציין שאני " הולך " לישון בן 11-12 , ומתעורר בסביבות 4 ולא מצליח להרדם שנית . שאלתי : 1 . האים מותר לקחת 2 כדורים מאחד מאלו הרשומים לעיל ? ואים כן יש נזק שעלול להגרם ? 2 . יש איזה כדור שאני לא מכיר "שנותן" יותר שעות שינה או יש שילוב של שני כדורים שיעשו את העבודה . אני מבקש לציין שאני כמה שנים עושה שימוש ב-cpp כך שהפרעות השינה שלי עקב נחירות או דום נשימה זה לא קיים . תודה מראש . מירו

אתה מתאר מצב מוכר בקרב חולים רבים הסובלים מאינסומניה. צריך לזכור שבנוסף לטיפול התרופתי יש צורך לודא שמירה על היגיינת שינה מתאימה. צריך לזכור שבטיפול באינסומניה השאלה העיקרית איננה כמה שעות שינה נותן הטיפול אלא בעיקר איכות התפקוד היומי לאחר שינה עם או בלי טיפול כך שאם אתה ישן חמש שעות בלבד אך במשך היום רמת העירנות והחיוניות שלך תקינה ואינך סובל מתופעות עייפות שונות ניתן להגיד שהטיפול משיג את מטרתו גם אם סך שעות השינה קטן יחסית. לעניין הטיפול התרופתי: אינני ממליץ בד"כ להעלות את מינון התרופה.גם שילוב של תרופות שונות עלול להזיק. קימות כמובן עוד מספר תרופות היכולות לסייע אך ההמלצה צריכה להיות מותאמת אישית ויש צורך בייעוץ רופא שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות