כדורי שינה - סיכונים

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

30/03/2016 | 20:01 | מאת: דין

אני בן 34, סובל כבר שנים מחוסר יכולת להירדם, מסיבות: 1. שעון ביולוגי משובש (טיפוס לילה) 2. מע' עצבים "גועשת" למדי שמקשה על הירגעות לצורך הירדמות (עד שבאמת עייף). משתמש לסירוגין בנוקטורנו במינון נמוך, לפעמים חצי קלונקס ולפעמים מלטונין (עוזר אך פחות מה-2 האחרים). לא לוקח כדור לילה אחר לילה כדי לא ליצור התמכרות/סבילות. לאחרונה אני ממש לא מסוגל לישון בלי כדור. ניסיתי שבוע ללא שום דבר וכל לילה כמעט הייתי נרדם ב- 6 בבוקר. לא כיף בכלל בכלל. ניסיתי גם ענייני פסיכולוגיה, דברים טבעיים וכדומה - לא עוזר לי. השאלה היא מה הסיכון שבנטילת כדורים שכאלה בקביעות - מלבד הנושא של ההתמכרות. (אני יודע שיש סיכון - קראתי קצת , רק לא יודע להגיד מהו בדיוק) תודה על עזרתכם

הטיפול בקושי להירדם הנו טיפול מורכב הדורש תהליך אבחוני בתחילתו. בד"כ לאח אבחון מתאים ניתן לבנות מתכונת טיפול שלא תצריך טיפול רצוף וממשך בכדורי שינה. לגבי הסיכון שבכדורי שינה למיניהן: קצרה היריעה מאחר וקיימים סוגים רבים של כדורים ורשימת סיכונים לא קצרה בכל אחד מהם. הרופא המנפיק המרשם יפרט כמובן הסיכונים בטיפול המוצע. ממליץ לך לפנות להתייעצות אצל רופא במכון שינה באחד מבתי החולים.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות